maandag 19 december 2016

Kerstactie 2016 ... winactie 6

Uitgeverij Clavis stelt maar liefst vijf prachtige boekgeschenken 
voor de jonge lezers beschikbaar. Inderdaad, we mogen dus 
kinderboeken gaan verloten! 
Er is vast wel een jonge boekengek die je daar heel blij mee kunt gaan 
maken deze kerst want dit zijn behalve leuke ook hele mooie kinderboeken. 
De vrolijke kleuren en mooie illustraties maken ieder boek tot een feestje!


Deze boeken zijn geschonken door Clavis uitgeverij waarvoor onze dank!

Ik ga als cowboy – Anita Bijsterbosch

Morgen is de juf jarig en dan mogen alle kinderen verkleed naar school! Maar Sammie kan niet kiezen. Gaat hij als cowboy, piraat, ridder of …? Een verkleedboek vol grappige kostuums en nieuwe woordjes. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema. 
Met opa in de sneeuw – Stefan Boonen/Marja Meijer

Dikke witte vlokken vallen uit de lucht. De tuin is wit. Opa haalt een slee uit het schuurtje. ‘Wie gaat er mee?’ vraagt hij. Zeven vingers gaan de hoogte in. Het begin van een avontuur vol winterpret en sneeuwplezier. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Joep – Isabelle de Ridder/Monique Dozy

Joep en Pleuntje mogen de hond van buurman Chiel uitlaten. Om beurten houden ze de riem vast. Onderweg stoppen ze even om in de speeltuin te spelen, maar ze zijn netjes op tijd terug. 'Is alles goed gegaan?' vraagt de buurman. 'Niets vergeten?' Nee, natuurlijk hebben ze niets vergeten ... Joep en Pleuntje hebben Bello twee keer laten plassen en goed uitgekeken voor auto's. Buurman Chiel kijkt rond, stapt naar buiten en vraagt: 'Maar waar is Bello dan?'
Een grappig voorleesboek met achttien verrassende verhalen over Joep en zijn vriendinnetje Pleuntje. Voor iedereen vanaf 5 jaar.
De verhalen van opa – J.L. Badal

Dit is geen boek. Het is een plek ver weg, zo ver dat je hem in je achtertuin kunt vinden.
Daar staat een reusachtige boom die praat, maar alleen wanneer hij iets te zeggen heeft. Er is een jongen van yoghurt en een meisje van vanille. Er zijn monsters die woorden verslinden in plaats van kinderen. En twee kinderen die verdwalen in de wondere verhalenwereld van Opa Eik … Eerste deel van de fantasierijke en meeslepende trilogie, vol betoverende woorden en magische tekeningen. Voor verhalenliefhebbers vanaf 10 jaar.


Het geheim van meneer Hartjes – Simone de Jong


Mara is vaak ziek. Ze moet dan alleen thuisblijven en uitrusten, terwijl haar vader gaat werken. Saai! Bij toeval komt ze er op een dag achter dat er in haar buurt een geheime club bestaat. De aan gebak verslaafde oude dames van deze 'breiclub' zijn niet zo dement als ze lijken. Integendeel, ze proberen eenzame, zieke of ongelukkige mensen te helpen door bij hen in te breken als ze niet thuis zijn. Ze maken het leven van de bewoners aangenamer door ongemerkt kleine dingen te veranderen. Mara wil natuurlijk ook lid van de club worden ...
Als je goed kijkt, is er dichtbij altijd wel iets spannends te vinden. Zo denken een meisje en haar niet zo jonge vrienden erover in dit hartveroverende, grappige verhaal. Voor iedereen vanaf 9 jaar.

Voorwaarden:

-Je dient lid zijn van beide Facebookgroepen en melden bij de aankondiging van de betreffende 'win actie' dat je meedoet.   
SamenLezenisLeuker op Facebook en DePerfecteBuren op Facebook.

-Deze winactie openbaar delen op eigen tijdlijn met #Clavis  #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker en de pagina van de uitgeverij liken

-Ook deze winactie duurt 24 uur, dus tot morgenmiddag 12.00 uur! Succes allemaal!

GO GO GO !!
En ja hoor, we hebben vijf winnaars! 
Van harte Pieketoe Marie, jij wint 'Ik ga als cowboy'. 
Jolanda Kalkman-de Klerk Wolters, jij mag: 'Met opa in de sneeuw' in je brievenbus verwachten. 
Yvonne Vogels, 'Joep' komt jouw kant uit 
Ilona Kennis hopelijk maken we jou blij met 'De verhalen van opa'. 
Chantal Tal Cross, jij wint Het geheim van meneer Hartjes van Simone de Jong. 
Graag jullie adresgegevens naar kerstknaller16@gmail.com met in het onderwerp Winactie 6 en welk boek je gewonnen hebt.Geen opmerkingen: