vrijdag 27 januari 2017

Boekpresentatie 'Audrey & Anne' & WIN ACTIE !!


Bibliotheek Permeke - Antwerpen - woensdag 18 januari 2017 - 20u00 
Boekvoorstelling Audrey & Anne - Jolien Janzing
Jolien Janzing (1964) is schrijfster. Ze maakte naam met haar historische roman ‘De Meester', over de liefde van Charlotte Brontë voor haar Brusselse leraar. 
Hij verscheen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en de filmrechten werden verkocht aan een Britse producent.

Met Audrey & Anne brengt Jolien Janzing het verhaal van twee iconen uit de 20ste eeuw waar zij maar liefst drie jaar research naar deed.


Twee wereldberoemde meisjes, één verwoestende oorlog.

Lente, 1929 
Er werden twee meisjes geboren, die wereldfaam zouden verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Audrey kwam ter wereld in België, als de dochter van een Nederlandse barones en een Britse fortuinjager; Anne in Duitsland als de dochter van een handelaar en diens echtgenote. De ouders van Audrey koesterden sympathie voor het fascisme. De ouders van Anne waren joods.

Het lot bracht de meisjes naar Nederland. Audreys vader liet zijn gezin in de steek en Audrey verhuisde met haar moeder. De vader van Anne zette een groothandel in Amsterdam op. Elders in Europa dreigde oorlog, maar ze hoopten veilig te zijn in het neutrale Nederland. Audrey vierde haar elfde verjaardag in een vrij Nederland, maar toen Anne elf werd, marcheerden de Duitsers er al door de straten. Ze zaten in de val...
Herfst, 1956 
Otto Frank bracht een bezoek aan de jonge actrice Audrey Hepburn in het Zwitserse dorp Bürgenstock. Hij wilde haar overhalen de rol van zijn dochter te spelen in de film The Diary of Anne Frank.
In deze roman vertelt Jolien Janzing het verhaal van twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw. Over het onbekende oorlogsverleden van Audrey Hepburn en haar ouders. Gebaseerd op waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek.

***

Het was een gezellige drukte in het auditorium.
Genodigden, leesfanaten en nieuwsgierigen waren samengekomen voor de boekvoorstelling van ‘Audrey en Anne' van Jolien Janzing.

De voorstelling begon met een mooie inleiding door Eveline Janssen van Elle magazine. Zij had met veel genoegen het boek al mogen lezen en gaf een korte toelichting.  


Nadien werden we verrast met filmfragmenten over het leven van Audrey Hepburn en Anne Frank. 

Deze documentaire kan je bekijken door op onderstaande link te klikken:


Tussendoor las Jolien verschillende stukken voor uit haar boek. In een van de hoofdstukken vertelt Otto Frank dat hij zich gelukkig prijst. Gelukkig in de zin dat hij meer tijd met zijn gezin en kinderen kon doorbrengen en dat hij meer kon lezen. Het was een gegeven dat Jolien eerst niet kon plaatsen. Hoe kun je in zo'n situatie van 'geluk' spreken? 

Aansluitend was er een interview met uitgever Nele Hendrickx waarin Jolien onthulde dat zij binnenkort een etentje heeft met de zoon van Audrey Hepburn, Luca Dotti. Zij had hem zelf een bericht gestuurd dat ze een boek over zijn moeder had geschreven, waarop hij voorstelde om samen iets te gaan eten en over haar verhaal te praten. 
De avond zelf werd mooi aan elkaar geregen met swingmuziek uit de jaren '30-'40 door Ramsy Irani en Frank De Wolf. 


Als afsluiter van deze voorstelling gaf Jolien een exemplaar van haar kersverse roman aan haar moeder en werd zijzelf in de bloemetjes gezet door haar echtgenoot.
Na de voorstelling was er een drankje voorzien en kon het boek uiteraard aangekocht en ter plekke gesigneerd worden.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Audrey en Anne?

Dankzij Uitgeverij De Geus mogen wij een gesigneerd exemplaar verloten. Is dat niet tof!!
Je hoeft er zelfs niet veel voor te doen :-)

Zet onder deze post op onze besloten groep 
'Twee wereldberoemde meisjes, één verwoestende oorlog' en wie weet ontvang jij dan wel dit gesigneerde exemplaar. Go!

Nog geen lid bij ons? Door HIER te klikken ben je dat zo. Simpel toch?
2 opmerkingen:

henry soogen zei

Ik was tot mijn spijt niet in de gelegenheid om op deze boekpresentatie aanwezig te zijn . Ik heb wel intresse om de hoogte te zijn van een eventuele nieuwe voorstelling van het boek "Audrey&Anne".

Jolien Janzing zei

Dag Henry,
Ik geef volgende week dinsdag, 21 februari, een lezing over Audrey & Anne bij boekhandel Malpertuis in Genk.
Groetjes,
Jolien