maandag 23 januari 2017

‘Eat that frog’ - Brian Tracy


Genre: gezondheid en psychologie
Uitgever: Uitgeverij Maven publishing
ISBN: 9789492493071
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 172 pagina’s
Verschijningsdatum: januari 2017

Ik wil graag Maven Publishing heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit boek.

Cover
Op de gele voorkant een groene lachende kikker. De tekst “Eat that frog” springt eruit. En op de achterkant een bord met mes en vork ernaast wat zeer beeldend is voor de inhoud. Ik geef de cover een 8.

Het boek
Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag “een makkie” zijn. In dit boek wordt de methode beschreven om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden. Het boek begint met een voorwoord, dan 21 hoofdstukken waarin praktische tips gegeven worden en hoe je dit in haalbare stappen voor elkaar kan krijgen. Op het eind van elk hoofdstuk staat nog een mooie quote om je een boost te geven. Als laatste is er dan nog een samenvatting van alle tips die je je eigen kan maken en die je makkelijk even terug kunt lezen.

Conclusie
De methode die in het boek wordt beschreven geeft aan om de moeilijkste taak als eerste uit te voeren. Want als je het moeilijkste gehad hebt valt de rest weer mee. Daarbij is tijdsmanagement van grote invloed. Tips als “Dek de tafel”, de “80/20-regel” en “werk van olievat naar olievat” maken het makkelijker om de taken te volbrengen. Sommige tips zijn heel voor de hand liggend en andere zijn inspirerend. Het boek is voornamelijk geschreven voor gebruik in het bedrijfsleven.

Het boek is bijzonder leesbaar en met hele goede duidelijke voorbeelden worden tips gegeven om je motivatie te boosten. Ik betrapte mezelf erop dat ik regelmatig met een glimlach zat te lezen. De tips zijn helder, geven je motivatie en maken dat je zin hebt om aan een klus te beginnen. Daarbij is het ook belangrijk om niet bij de dag te leven maar ook te kijken naar de langere termijn. En herhalen, herhalen, herhalen om de methode goed onder de knie te krijgen en eigen te maken. Een prettig boek om erbij te hebben wat je ook makkelijk nog eventjes erbij pakt. Ik geef 3,5 ***(*) sterren.


Brigitta Dielman-Bleeker – gast recensente De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: