donderdag 23 februari 2017

‘Zilveren Vleugels’ - Vanessa Gerrits Deel 2 in de Vleugels Trilogie


Genre: YA
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585004
Uitvoering: ebook
Aantal pagina's: 326
Uitgave: 14 februari 2017

Met dank aan uitgeverij Dutch Venture Publishing voor dit recensie-exemplaar. 


Cover
Het tweede deel in de serie heeft de afbeelding van Max de Kraai op de voorkant van het boek. De cover is donkerder dan die van deel een, waarop je Lucy als engel zag schitteren. De afbeelding past goed bij het verhaal. Als je goed kijkt, zie je op de afbeelding een klein detail dat een grote rol speelt in dit verhaal. De titel van het boek is met een mooi lettertype onderaan de cover vermeld. Daaronder staat dat het boek het tweede deel is in de Vleugels Trilogie. Ik geef de cover een 7.


Het verhaal
Er is bijna een jaar verstreken sinds Lucy haar vleugels kwijtraakte en kennismaakte met de Kraai Max. Ze heeft inmiddels haar ZorgLicentie teruggekregen, waardoor zij opnieuw toestemming heeft gekregen om in het ziekenhuis te werken. Dit keer niet voor een specifieke Bestemmelinge, zoals het jaar daarvoor voor Cathyryn Hull, maar voor iedereen die haar hulp nodig heeft. Door dit werk trekt ze aandacht van een oude bekende, die vijandige gevoelens ontwikkelt ten opzichte van Lucy. 

Max weet ondertussen zijn kraaienkarakter onder controle te houden en steelt minder. Ook de Maannacht heeft door oefening steeds minder invloed op zijn weerwolvenbloed. Echter is er een mysterieus litteken in zijn nek verschenen, in de vorm van een A en dit litteken blijkt niet zonder betekenis te zijn. Max voelt zich nog steeds schuldig dat hij Lucy’s vleugels heeft gestolen en is vastberaden haar nieuwe vleugels te geven. Om dit voor elkaar te krijgen werkt hij met Vérène, de dochter van Doc, aan een mechanisch prototype van angellicumzilver om uiteindelijk samen met Lucy te kunnen vliegen.


Terwijl Max hiermee bezig is, nadert het huwelijk tussen Lucy en Joachim-Jeremiah. Na bijna een jaar samen te zijn met Max is Lucy nog steeds verloofd met de beschermengel J.J.. Lucy hoopt steeds dat hij tot inkeer zal komen en de verloving zal verbreken, maar J.J. blijft van haar houden, ondanks het feit dat ze afstand van hem houdt. Binnen drie weken moet hun zogenaamde Preliminair Eeuwig VerbondsContract veranderd zijn in een definitief Eeuwig VerbondsContract en zullen zij officieel getrouwd zijn.

Conclusie
Het verhaal wordt net als het eerste deel van de serie vertelt vanuit twee perspectieven, die van Anna-Lucia (Lucy) en Max. Vanaf het begin is het verhaal goed te volgen. Vanessa Gerrits haalt spelenderwijs zaken uit het eerste deel aan en voegt deze toe aan het nieuwe verhaal. Op deze manier zit je gelijk in het verhaal. Het is een heerlijk vervolg: het leest vlot met hier en daar een vleugje (sarcastische) humor. 

De hoofdpersonages in de verhaal zijn goed uitgewerkt en worden in dit deel meer verdiept. Om een voorbeeld te geven: Max is deels weerwolf en hier wordt in dit verhaal dieper op ingegaan. Maar niet alleen de hoofdpersonages, maar ook andere personages krijgen meer diepgang en zijn meer uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld de zus van Lucy, Maria-Clara. Net als haar zus neemt zij het niet zo nauw met de strikte regels die in de korf en daarbuiten voor engelen gelden. Ook Doc en zijn dochter Vérène hebben een grotere en belangrijke rol in dit verhaal. Ik ben vooral aan Doc erg gehecht geraakt. Ook al blijven Max en Lucy de hoofdpersonages, het is aangenaam dat de andere personages een grotere rol hebben gekregen.

Wat ik een beetje jammer vind, is dat de verhaallijn van de oude bekende, met vijandige gevoelens naar Lucy toe, niet wat meer over het verhaal verdeeld is. Het komt met name aan het begin en einde voor en hij wordt maar af en toe tussendoor vermeld. Er had van mij iets meer nadruk mogen liggen op die verhaallijn gedurende het verhaal.

“Zilveren Vleugels” is een heerlijk liefdesverhaal dat niet alleen maar zoetsappig is. Vanessa Gerrits beschrijft de relatie tussen Max en Lucy met alle daarbij behorende facetten, zoals jaloezie en de angst uit elkaar te groeien. Daarnaast is het verhaal ook spannend vanwege bedreigingen en tegenslagen waar de personages mee te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld de Tribalkraaien, die in deel een ook voorkwamen en verder een oude bekende uit het eerste deel. Het is een aangename combinatie en maakt dat het een veelzijdig verhaal is. Ik heb ervan genoten.

Het boek “Tweedehands vleugels” krijgt van mij 3,5 sterren.

Jeanine Feunekes-Both – recensente De Perfecte Buren


Geen opmerkingen: