woensdag 29 maart 2017

Boekpresentatie 'Blankenberge Blues' - Aspe&Strobbe


Zaterdag trekken Karin & Peggy naar Blankenberge voor de feestelijke boekvoorstelling van 'Blankenberge Blues', een boek van Pieter Aspe en Koen Strobbe. Verslag volgt op ons blog. Bovendien hebben we nog een leuke verrassing in petto!! 

Toen Pieter Aspe in 2015  voor de allereerste keer de Aspe Award
uitreikte, durfde niemand vermoeden welke ijzersterke fundamenten voor een nog te schrijven succesverhaal er die 31ste oktober werden gelegd. Amper een half jaar later had Koen Strobbe, eindlaureaat van die eerste editie, met zijn debuut Kruis en munt onmiddellijk een bestseller beet. Het commerciële succes van het boek werd in november 2016 bevestigd met de Fred Braeckman Award, de Hercule Poirot Prijs voor het beste debuut. Anderhalf jaar later, april 2017, presenteert Aspe NV met eer en genoegen Blankenberge bluesde eerste gedeelde pennenvrucht van master of crime Pieter Aspe en 'zijn' poulain Koen Strobbe. Een verhaal dat zo sterk in elkaar zit, dat de filmrechten al zijn verkocht nog vóór dat het boek in de winkels ligt. 

Het verhaal
Aan de winterse kust smeedt een bont allegaartje van mensen een niet-alledaags complot nadat een van hen een aangespoelde potvis vond. In het dode dier zien ze namelijk een unieke kans om rijk te worden. In de darmen van een potvis zit immers amber, een goedje waarvoor de parfumindustrie veel geld veil heeft. Spijtig detail: een aangespoelde walvis opensnijden is bij wet verboden. De bende kan echter niet aan de lokroep van het grote geld weerstaan en besluit op zoek te gaan naar een koper in het illegale circuit.
Langzaam maar zeker komen alle spelers in het verhaal zichzelf tegen en wordt de finale confrontatie met de professionele misdaad onvermijdelijk.
Blankenberge Blues is een spannend verhaal, doorspekt met milde, soms wat zwarte humor. De roman speelt zich af in een soort twilightzone: de kust zoals maar weinigen ze kennen, wanneer de zomer, de zon en de toeristen verdwenen zijn.

 

Geen opmerkingen: