dinsdag 21 maart 2017

Leesclub 'De droogte' - Jane Harper - Quotes'DE DROOGTE' van Jane Harper - verschenen bij A.W. Bruna

'Boek van de Maand'

Deze 15 lezers buigen zich over dit boek en geven hun ongezouten mening.

Koen Chevalier, Lisanne Ortsen, Wendy Bults-Perdok, Fany van Hemelen, Linda Hekker, Lianne van Roekel, Jantine Jansen-Vink, Annick van Goethem, Monique Langendoen, Anita de Groot, Ans Stier, Alexandra Honings, Ilse Mertens, Cindy De Clercq en Alex Van Damme

Aan de hand van leesclubvragen verschijnen er in deze maand quotes. Zo is het leuk volgen hoe deze '15' denken over 'De droogte'!


Wat vind je van de schrijfstijl? 

Anita vindt de schrijfstijl erg prettig. Je wordt zo het verhaal ingetrokken en je wordt nieuwsgierig naar Ellie. Juist door met de tijdlijnen te spelen blijft het spannend! Spannend, goed geschreven en het leest echt prettig, volgens Alexandra. Ik vind het verhaal intrigerend, zegt Ilse. Ze leest het ook effectief heel graag, maar ze kan het ook met gemak wegleggen. Dus ondanks het goede verhaal krijgt Harper haar niet mee, zoals bv. Arlidge en Björk met gemak wel kunnen. Ze denkt dat dat te maken heeft met de lengte van de hoofdstukken. Lisanne was vanaf het eerste moment was verkocht. Harper schrijft op een manier dat je door wilt blijven lezen. Natuurlijk hangt ook veel van de vertaling af. Ook dat is een kunst om goed te doen: 'Hoe kan ik het originele verhaal zo goed mogelijk pakkend vertalen'. En bij dit boek is dat erg goed gelukt. De sfeer die Jane Harper neer heeft willen zetten is bij mij goed overgekomen. Erg knap! Een prettige schrijfstijl, volgens Monique. Leest echt heel makkelijk weg, maar toch mist ze op de een of andere manier de echte spanning. Cindy vindt het erg spannend geschreven en kan goed begrijpen dat de filmrechten gekocht zijn, want ze ziet het verhaal zo voor zich! Ze vond het bovendien erg meeslepend en leefde erg met hoofdpersonage Falk mee..... Prettige schrijfstijl, een verhaal dat intrigeert, volgens Annick. Eenvoudig maar met spanning. Een goed verhaal, vlot neergepend, meeslepend. Soms een beetje traag, maar mooi boek. Het boek had Fany van in het begin beet. Het leest vlot vindt zij en trekt haar mee. Ze voelt inderdaad die onderhuidse dreiging. De spanning zit in het subtiele, het creëren van verwarring, angst, wanhoop. Ook Wendy vond de schrijfstijl heel fijn. Vanaf de eerste bladzijde zat ze in het verhaal en bleef maar lezen. Het las dus heel makkelijk, was snel uit en ze vond het ook heel beeldend geschreven. Alex vindt de schrijfstijl vlot, misschien iets te 'eenvoudig' voor haar, omdat zij zulke boeken veel liever in het Engels leest. Er prettig, zegt Linda, voor haar las het zo weg. Geen heel lange zinnen, waardoor het verhaal goed vast te houden is. Door de schrijfstijl werd ze meegezogen in het verhaal. Ans vindt de schrijfstijl soepel en het leest lekker weg. Ze kon zich goed een beeld vormen van de omgeving en de personages. Door de korte zinnen en hoofdstukken leest het boek als een trein, zegt Lianne. Ze is persoonlijk meer fan van lange beschrijvende zinnen, maar het leest absoluut fijn weg. Ook Jantine vindt de schrijfstijl erg prettig. Het boek leest gemakkelijk. Dit komt volgens haar door de redelijk korte zinnen en de meerdere hoofdstukken. Koen vindt de schrijfstijl vlot, sfeervol, maar soms te beschrijvend. Zeker in de wat rustigere stukken is het soms moeilijk om als lezer zelf een beeld te vormen van bvb de omgeving, omdat alles in detail beschreven wordt.

Geen opmerkingen: