zaterdag 11 maart 2017

Wie is Moordwijf Ingrid Oonincx?


Ingrid Oonincx is schrijver en columnist. Ze studeerde journalistiek. In 2009 stuurde Ingrid een manuscript in voor een schrijfwedstrijd die ze op overtuigende wijze won. Haar debuut Nickname werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller.


In 2011 verscheen haar tweede boek Botsing een psychologische thriller gebaseerd op een ware gebeurtenis. Botsing werd zeer goed ontvangen door pers en lezers. Eind 2013 kwam haar derde thriller Sluipweg uit. Ook Sluipweg kreeg lovende recensies.

In januari 2016 verscheen Medicijn een actuele en meeslepende thriller die inspeelt op het verlangen van veel mensen om zo lang mogelijk jong te blijven.

Ingrid heeft vanaf 2015 elke donderdag een column in het Brabants Dagblad waarin ze ingaat op de regionale actualiteit. Van 2012 tot 2015 blogde ze samen met schrijfster Anita Terpstra op Hebban.nl over de ups en downs in het schrijverschap.

In 2015 heeft Ingrid zich aangesloten bij schrijverscollectief Moordwijven waarin een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters zich verenigd heeft.​
Ingrid woont met haar man en twee zonen in Tilburg. Haar hobby's zijn hardlopen, lezen en uit eten gaan met vrienden.