woensdag 1 maart 2017

Winactie Jeugdboekenmaand - Kinderboekendag !!Vandaag 1 maart begint de Jeugdboekenmaand in België, met de Kinderboekendag op 18 maart als feestelijk hoogtepunt. Een maand lang zullen boekhandels en pers een heleboel kinder- en jeugdboeken in de kijker zetten. Het thema dit jaar luidt ‘MVX, je bent wie je bent’. 
Het gaat over jezelf zijn, identiteit, rolpatronen, jongens/meisjes en alles daar tussenin.geeft geen antwoorden maar stelt open vragen.

MVX begint bij jongens en meisjes. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Dan danst straks iedereen van lichtblauw naar fuchsia naar appelblauwzeegroen, huppelen we in glitterjurken en op legerbottines, slepen we taart naar een boomhut met bloemengordijntjes voor het raam. Wie danst mee?

En laten wij, in deze krokusvakantie nu iets leuks gefikst hebben voor de kids!
Per leeftijdscategorie mogen wij zo maar een boek weggeven. 
Is dat niet COOL ?3-6 jaar 'Joep' van Mark Haayema (verschenen bij Gottmer) 


6-9 jaar 'Een vreemd feestje' van Bette Westera & Alex de Wolf (verschenen bij De vier windstreken)

9-12 jaar 'Timo en de oppasninja' van Lisa Boersen (verschenen bij Gottmer)12-15 jaar 'Dumplin' van Julie Murphy (verschenen bij Moon)Hou onze besloten Facebook-groep in de gaten. Alleen daar kun je meedingen naar deze leuke kinderboeken. Zie je de winactie verschijnen (in de besloten groep) zet dan de titel van het boek en de naam van de sloeber die het mag winnen daaronder. Simpel toch?
Deze actie loopt tot zondag 5 maart middernacht, het einde van de krokusvakantie.

Nog geen lid? Klik dan HIER en het is in de 'sjakos'.


Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin. 

Geen opmerkingen: