dinsdag 25 april 2017

‘Bij zonsondergang’ – Nora Roberts

Genre: roman
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022576373
Aantal pagina’s: 476 pagina’s
Verschijningsdatum: 4 april 2017

Met dank aan uitgever Boekerij voor het recensie-exemplaar


Bodine Longbow is een jonge vrouw die keihard werkt in het familiebedrijf.
Het familiebedrijf is jaren eerder opgezet door haar overgrootouders en haar oma die al vroeg weduwe was. Bodine’s voornaam is een verwijzing naar hun achternaam: Bodine. Oma en overgrootmoeder staan actief in het leven, zo werken ze af en toe mee en rijden ze zelfs nog geregeld paard. De familie Longbow-Bodine bestaat verder nog uit vader, moeder en twee broers. Ook is er ergens op de wereld nog Alice, de tante die al voor Bodine’s geboorte vertrokken is. 

In het begin stuurde ze soms een ansichtkaartje maar nu hebben ze al ruim twintig jaar niets meer van haar vernomen. Zou ze nog leven? In de familie wordt niet echt over Alice gesproken, het zou te veel emoties oprakelen. Bodine’s leventje wordt aardig gevuld met hard werken; tijd voor de liefde is er niet echt. Totdat Callen, de vriend van haar broer Chase, ineens weer voor de deur staat na enkele jaren afwezigheid. De vonk springt wederzijds over, een liefdesrelatie is het vooralsnog niet omdat Callen een werknemer van het familiebedrijf is, dat vinden ze beiden in het begin te gecompliceerd. 

Dan gebeurt er iets tragisch: een andere werknemer, een jonge vrouw, wordt vermoord aangetroffen. De jacht op de moordenaar begint. Callen lijkt een mogelijke verdachte voor een van de hulpsheriffs. Even later wordt er nog een jonge vrouw vermist die na enkele maanden ook dood wordt aangetroffen. Het leven van Bodine komt echter volledig op zijn kop te staan wanneer totaal onverwacht haar tante Alice wordt gevonden, ze blijkt al jaren gevangen gehouden en zwaar mishandeld te zijn door een man. Ook heeft ze een aantal kinderen gebaard die ze niet van hem mocht houden. Wat is er gebeurd met de kinderen van Alice? Waar is haar ontvoerder gebleven? Wie heeft de jonge vrouwen vermoord? Nora Roberts neemt je in sneltreinvaart mee naar een onverwachte ontknoping

Conclusie
Spanning en romantiek wisselen elkaar in hoog tempo af. De plot heeft vele wendingen, in het begin moet je als lezer even door de vele namen/personages heen. Later ga je dat waarderen want zo kan de auteur een aantal verhaallijnen langs elkaar zetten en ze later al dan niet ineenvlechten. Bij zonsondergang is een heerlijk boek, het verveelt nooit daardoor kun je het boek niet wegleggen! Een dikke 5 sterren voor dit boek.

Jeannie Bertens - recensent De Perfecte Buren


Geen opmerkingen: