maandag 17 april 2017

De nieuwe Katrien Van Effelterre komt er aan!!!


INTEREST NEGATIEF? KIES EIEREN VOOR JE GELD & LEES EEN BOEK.
Over Restafval.
Na Levend Aas het tweede deel in de spannende misdaadreeks van 
Katrien Van Effelterre.
In oktober 2014 kwamen de miljardenbedrijven Apple en Facebook in opspraak door een service die zij verleenden aan hun vrouwelijke werknemers. Natuurlijk niet zo’n idiote strijkdienst. Welke hippe Apple-vrouw heeft er immers zin om de verkreukelde onderbroeken van haar hele gezin mee naar het werk te zeulen? Het waren ook geen gratis voetmassages of botox-beurten voor oververmoeide moeders in deprimerende borstvoedingslokaaltjes. Evenmin was het een knappe kerel die chocolade zou uitdelen aan workaholics die zoveel uren op kantoor slijten dat ze hun echtgenoot nog nauwelijks van dichtbij zien.
De service ging over eieren.
En dan bedoel ik niet de chocolade varianten die je met Pasen dankbaar op je bureau vindt.Apple en Facebook besloten een financiële bijdrage te leveren aan werkneemsters die hun eicellen wilden laten invriezen. Want geef toe, bevorderlijk voor professioneel succes is het niet wanneer je vrouwelijke managers tijdens vergaderingen de hele tijd zitten te luisteren naar hun tikkende biologische klok in plaats van naar de CEO. Of hoe de diepvries een langere en toegewijdere inzet voor de carrière mogelijk maakt. Althans, zo dachten Apple en Facebook erover, toen ze zich bereid verklaarden tot 20.000 dollar per werkneemster terug te betalen.
Nu weten we dus ook waar de uitdrukking ‘eieren voor je geld kiezen’ vandaan komt…


Maar wat is de prijs die we betalen voor onze diepgevroren toekomst?
Hoe ver kunnen we gaan in het ongestraft manipuleren van de natuur?
En is het fair om te verwachten dat een nieuw levend wezen, gemaakt van onze eigen genen, ons gelukkig zal maken, terwijl op de wereld al massa’s mensen zijn die niemand hebben om voor hen te zorgen?


Restafval bevindt zich daar, in het hart van die problematiek.
Met een reeks van moorden die even koelbloedig als luguber blijken te zijn.
Want de slachtoffers hebben een merkteken op hun lichaam, waarvan de betekenis voor ontzetting zorgt bij het hele onderzoeksteam.
Geconfronteerd met een reeks van onverklaarbare moorden staan Patricia Rodiers en haar team voor een raadsel. Met de hulp van Marnix Veldkamp probeert ze de de zaak te ontrafelen.
De ontbrekende sleutel saboteert echter niet alleen de zoektocht naar de dader, maar ook het liefdesgeluk in haar prille relatie.


Restfval is na Levend Aas het tweede deel in een bloedstollende misdaadreeks.
Maar voor wie het eerste deel nog niet heeft, is het ook perfect apart te lezen.
Wedden dat je daarna deel één ook zal willen, en niet het risico wil lopen dat het uitverkocht is?
Soms is het nu eenmaal beter om meteen eieren voor je geld te kiezen…Geen opmerkingen: