woensdag 5 april 2017

Lees, win en recenseer met ons mee! 'Blankenberge Blues'
1 april 2017. Er zou in Blankenberge een potvis aanspoelen. Nieuwsgierig als we zijn bij De Perfecte Buren trokken Peggy en ikzelf naar het Blankenbergse strand. Je raadt het al.... geen potvis te bespeuren. Maar hadden wij geluk, want in de Kerkstraat, in het Oude Gemeentehuis ging een feestelijke boekvoorstelling door, 'Blankenberge Blues'!  Een boek geschreven door Pieter Aspe en Koen Strobbe en laat dat verhaal nu draaien rond een potvis!

Na het welkomswoord van de schepen/wethouder van cultuur, die maar wat blij is dat Blankenberge door dit boek nog eens extra in de kijker gezet wordt, was het de beurt aan Karel Dierickx, uitgever van Manteau/WPG België. Nadat we de trailer gezien hadden van 'Blankenberge Blues' was er een korte uiteenzetting over het verhaal. Het idee om Aspe samen met 'zijn' poulain Koen Strobbe aan het schrijven te zetten kwam trouwens van Karel. Strobbe was laureaat van de eerste Aspe awards in 2015. Hij eindigde op een mooie tweede plaats. Zelf was hij daar niet helemaal tevreden mee, maar Pieter sprak toen al de ‘profetische’ woorden - "kijk maar naar Nathalia, die eindigde ook tweede in ‘idool’".
Het zaadje was geplant en het boek ligt ondertussen in de winkel. Karel haalde in het kort ook even aan dat Blankenberge voor hem synoniem staat met Pieter (Aspe) en zijn vrouw Bernadette. Dat voelde voor hem altijd als 'thuiskomen'. Hij besloot zijn betoog dan ook met een heel mooie zin: 'De enige constante is de verandering'! 
Daarna werd aan Pieter en Koen het eerste exemplaar overhandigd.

Tijdens een hapje en een drankje was er ruim voldoende tijd om het boek door beide heren te laten signeren wat we natuurlijk gedaan hebben.

En natuurlijk hebben we iets kunnen fiksen voor jullie. Lees snel verder!

Groetjes Karin


Namens Uitgever Manteau/WPG België hebben we 5 exemplaren ter beschikking voor een leesclub. Is dat niet tof !!

Wil jij meelezen dan zijn dit de voorwaarden:
- lid zijn van onze besloten groep. Nog geen lid klik dan HIER
- stuur een mail, voor a.s. zondag 9 april 20.00 uur, waarom jij wil meelezen met 'Blankenberge Blues' met als onderwerp 'BB' naar  perfecteburen@gmail.com
- LIKE onze frontpage 
- je recensie moet voor 30 april bij ons binnen zijn. Lukt dit niet laat dan de beurt aan een ander. Er volgen nog andere leuke acties.

Geen opmerkingen: