vrijdag 28 april 2017

Leesclub 'Blankenberge Blues' - Pieter Aspe & Koen Strobbe

Vinden de lezers dat er een boodschap in het verhaal zit?
Je leest het hieronder

Let op: kan spoilers bevatten!

Leesclub
 'Blankenberge Blues' 

Pieter Aspe
Koen Strobbe

De auteurs

Pieter Aspe, Vlaanderens meest gelezen misdaadauteur in binnen- en buitenland, debuteerde in 1995 met Het vierkant van de wraak, zijn allereerste ‘Van In’. Na zelf zowat alle thrillerprijzen in de wacht gesleept te hebben, heeft Pieter Aspe nu zijn eigen prijs voor beginnend schrijftalent: de Aspe Award.

Koen Strobbe, laureaat van de Aspe Award 2015, is wijnbouwer in de Provence en schreef met Kruis en munt zijn allereerste adembenemende thriller.


Aan de winterse kust smeedt een bont allegaartje van mensen een niet-alledaags complot nadat een van hen een aangespoelde potvis vond. In het dode dier zien ze namelijk een unieke kans om rijk te worden. In de darmen van een potvis zit immers amber, een goedje waarvoor de parfumindustrie veel geld veil heeft. Spijtig detail: een aangespoelde walvis opensnijden is bij wet verboden. De bende kan echter niet aan de lokroep van het grote geld weerstaan en besluit op zoek te gaan naar een koper in het illegale circuit. Langzaam maar zeker komen alle spelers in het verhaal zichzelf tegen en wordt de finale confrontatie met de professionele misdaad onvermijdelijk. Blankenberge blues is een spannend verhaal, doorspekt met milde, soms wat zwarte humor. De roman speelt zich af in een soort twilightzone: de kust zoals maar weinigen ze kennen, wanneer de zomer, de zon en de toeristen verdwenen zijn.

Lezers: Chrisje Stultiens, Ilse Blanckaert, Stefanie Claessens, Dirk De Wolf en Nick Evrard.

Vind je dat er een boodschap in dit verhaal zit?
  
Ilse: Een boodschap zie ik niet echt. Buiten dan misschien dat misdaad en hebberigheid niet lonen. Of iets als 'Bezint eer ge begint' of 'Eerst denken, dan doen', zoiets.

Stefanie: Dat het heel moeilijk is om iemand te vertrouwen, het kan tegen je keren. En dat niet alles draait om geld, want het maakt je toch niet gelukkig.

Chrisje: "Het casino wint altijd"

Nick: Elke actie heeft een reactie - De gevolgen van zijn daden dragen - Misdaad loont niet.

Dirk: Een boodschap zie ik niet direct behalve misschien dat oude liefde niet roest en dat hebzucht mensen anders doet reageren.


Geen opmerkingen: