vrijdag 19 mei 2017

‘Circus Cesaria’ – Sanne Hillemans


Genre: new adult
Uitgever: Sunny Hill Books
ISBN: 9789492670014
Uitvoering: e-book
Aantal pagina's: 210
Uitgave: mei 2017

Met dank aan Sanne Hillemans voor dit recensie-exemplaar.

Over de auteur
Sanne Hillemans (25) is auteur van New Adult boeken. Ze heeft Bedrijfskunde (MER) en Psychologie gestudeerd in Groningen, woont regelmatig over de grens (Frankrijk, Indonesië) en is in haar vrije tijd het liefst aan het schrijven. Ze is in 2017 begonnen met het uitgeven van haar werk in eigen beheer, omdat ze een control freak is die alle touwtjes zelf in handen wil houden.
Sanne Hillemans heeft tijdens haar opleiding psychologie inzicht gekregen in het doen en laten van de mens, terwijl haar opleiding bedrijfskunde haar de vaardigheden heeft gegeven haar eigen bedrijf, Sunny Hill Books, te starten.
Haar debuutroman, Voor altijd twintig, is sinds begin 2017 gratis beschikbaar op haar website.

Achterflap
Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft.
Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.


De cover is smaakvol en aantrekkelijk in zijn eenvoud. Op de voorgrond een meisjesfiguur in een circustent. achteraan een jongensfiguur. Het is een sprekende cover. Je nieuwsgierigheid is onmiddellijk gewekt.

Noah en Emily zijn om verschillende redenen terechtgekomen bij Circus Cesaria, het circus van Cesar. Sanne Hillemans neemt je rustig mee in hun leven. Zeer beeldend en krachtig weet ze de personages en hun leefwereld te beschrijven. De karakers, het heden en verleden zijn zeer mooi uitgewerkt. Het zijn echte persoonlijkheden, geen oppervlakkige karakters.

Het circus vormt een mooi en uniek kader om het verhaal te dragen. Heden en verleden worden afgewisseld, stap voor stap verneem je zo meer over de achtergrond van Noah en Emily.

Hoewel het verhaal bij wijlen voorspelbaar is, is het toch een intrigerend verhaal waarin je wordt meegezogen. Sanne Hillemans heeft een toegankelijke schrijfstijl, maar slaagt erin om haar personages en verhaallijn zeer uit te diepen, maar toch ook ruimte te laten voor de verbeelding van de lezer.

Traag en rustig word je meegenomen in het leven van de personages, je gaat er als lezer bijna deel van uitmaken. Niets wordt zomaar verteld, alles wordt in de juiste context geplaatst. De aangename schrijfstijl en zeker het verrassende einde doen me uitkijken naar het vervolg.

Een heerlijk verhaal, over echte mensen met hun gevoelens. Een verhaal over verlies en liefde, verleden en toekomst, een verhaal over vertrouwen en kansen.
Ik geef het boek 3,5 sterren.

Peggy Van Aert - recensente De Perfecte Buren


WIN WIN WIN ... Circus Cesaria !!

Wil jij een gesigneerd exemplaar van ‘Circus Cesaria’ - Sanne Hillemans winnen? klik HIER en kijk hoe je het boek kunt winnen! 


Geen opmerkingen: