dinsdag 9 mei 2017

'In vuur en vlam' - Abbi GlinesGenre: New Adult/Chicklit
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN: 9789045212111
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 288
Uitgave: april 2017

Dank aan Karakter Uitgevers voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Het spectaculaire einde van een zeer populaire reeks!

Nan Dillon, de in Prada geklede bad girl van Rosemary Beach, is onder de hete zomerzon voor van alles uitgemaakt. Een deel van haar reputatie heeft ze verdiend; haar enige zorgen waren het onderhouden van haar perfecte figuur en het moeten delen van haar vaders privévliegtuig met haar broer Rush.

Maar Nan is allesbehalve blij. Rush verwacht een tweede kind en heeft geen tijd voor zijn zus. Grant, de laatste jongen om wie ze echt gaf, besloot dat hij niet met haar maar met haar halfzus Harlow verder wilde gaan. 

Dus als Major haar mee uit vraagt, grijpt ze haar kans om met de knappe charmeur te daten. Maar ze weet weinig van de liefkozende Texaan. Dan ontmoet ze Gannon, een duistere, verleidelijke en o zo gevaarlijke zakenman die precies weet hoe hij haar moet behandelen...


Abbi Glines heeft met haar serie die zich afspeelt in Rosemary Beach een wereld gecreëerd waarbij je het gevoel krijgt dat je zo in de auto kunt stappen en er naartoe kunt rijden. Helaas komt aan alle mooie dingen een eind en zo dus ook aan deze serie, maar niet voordat er nog een allerlaatste deel aan toegevoegd wordt.

Nan stond in de vorige delen al bekend als een feeks die alleen zichzelf belangrijk vindt en verder iedereen naar haar pijpen laat dansen. In ‘In vuur en vlam´ maken we eindelijk kennis met haar verhaal en dit zorgt ervoor dat je ineens begrip krijgt voor haar situatie. Een andere rol is weggelegd voor nog een oude bekende, Major. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat er iets moois tussen deze twee opbloeit, maar al snel komt Gannon in beeld. Deze man vol geheimen zorgt ervoor dat Nan twijfelt over haar gevoelens en al snel blijkt dat liefde niet haar enige zorg is.

Ondanks dat dit alweer het dertiende deel is in de serie, verveelt het verhaal geen moment. Integendeel zelfs. De personages voelen aan als goede bekenden en je krijgt het idee dat je zelf onderdeel bent van het verhaal en dit zich door jouw ogen afspeelt. Juist doordat je gedurende de reeks de personages zo goed hebt leren kennen, voelt In vuur en vlam meer als een nieuw avontuur dan als een uitgemolken verhaal. Het is dan ook erg jammer dat er geen nieuwe delen zullen volgen.

Het genre waar het boek toe behoort is het new adult genre. Dit genre staat bekend om de vrij uitgebreid beschreven erotische scenes en ook in dit boek heeft Abbi Glines niet verzuimd om deze te vermelden. Dit zorgt ervoor dat het verhaal niet zoetsappig overkomt, maar juist een onderwerp bespreekbaar maakt waarvan de meeste lezers een paar jaar terug niet open en bloot durfden te vertellen dat ze graag dit genre lezen. Het verhaal heeft naast romantiek en drama ook nog wat spanning in zich. Dit zorgt ervoor dat het verhaal je in zijn greep houdt en het boek pas weg wordt gelegd als de laatste bladzijde wordt omgeslagen. Daarnaast zorgt het afwisselen van vertelperspectief er ook voor dat het verhaal zijn vlotheid behoudt. Zo zien we zowel gebeurtenissen vanuit de ogen van Nan, als door de ogen van de twee mannen, waardoor langzaam maar zeker alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

De cover van het boek past bij de overige delen en komt erg sjiek over, maar heeft verder weinig overeenkomst met het verhaal zelf. Helaas zijn de eerdere delen niet in deze stijl uitgegeven, waardoor er geen geheel gevormd wordt.
Zoals al eerder vermeld is dit het allerlaatste deel in deze serie, maar het is gelukkig niet het allerlaatste boek van Abbi’s hand. Ondanks dat dit het afsluitende deel is, blijft de verhaallijn deels open, waardoor er een mogelijkheid is om een nieuw deel te schrijven. Want zelfs na het lezen van dit deel blijf je verlangen naar meer perikelen die zich afspelen in het vertrouwde Rosemary Beach.

5 sterren
Claudia van Koolwijk – recensent De Perfecte Buren 

Geen opmerkingen: