woensdag 28 juni 2017

Boek van de maand juli; Bling Bling 2 - Jan Van der Cruysse


Bedolven onder de boekprijzen voor zijn eerste boek is Jan vast en zeker nog aan het bijkomen van alle lof voor zijn Bling Bling. Jan Van der Cruysse heeft vol doel geschoten met zijn twee boeken tot nu toe. En dus voor De Perfecte Buren alle reden om Bling Bling 2 als Boek van de Maand juli in de picture te zetten. O.a. met een exclusief leesfragment, winactie, interview en uiteraard starten we met een leesclub. Lees snel verder!

Wie is Jan? 
Jan is geboren in 1960 in Brugge en woonachtig in het Vlaamse Mortsel en is als specialist in crisiscommunicatie 25 jaar woordvoerder geweest op Brussel Airport.
Met zijn 55 jaren jong maakt Jan zijn debuut en schreef hij Bling Bling, een fictief misdaadverhaal over een diamantroof op de luchthaven van Delhi. Het boek verscheen in 2016 bij Uitgeverij Davidsfonds en valt op door zijn volume en door de schrijfstijl, die meerdere verhaallijnen naast en door elkaar liet lopen. Tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen van 2016 won Bling Bling de Hercule Poirotprijs, de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. Daarmee werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan een debuut. Begin 2017 won hij in het Antwerpse stadhuis met het boek ook nog de Diamanten Kogel voor het beste spannende, oorspronkelijk Nederlandstalige boek. Het is nog niet eerder geweest dat een zelfde titel beide prijzen voor misdaadfictie won, hoe bijzonder is dat!?
Nu in juni 2017 werd aan Bling Bling 1: Diamantroof in Delhi tijdens 'De maand van het spannende boek' ook de Schaduwprijs toegekend, de Nederlandse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Je kunt dan toch wel spreken van een voltreffer voor dit debuut. 
Zojuist is Bling Bling 2: de Zaventemmers verschenen en dat is nu Boek van de Maand bij De Perfecte Buren! 
Nieuwsgierig? Lees dan snel verder want we hebben weer wat leuks!


Waar gaat Bling Bling 1 over?

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht.

Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi. 

Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

JAN VAN DER CRUYSSE is specialist in crisiscommunicatie. Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde hij de luchtvaart gedurende twintig jaar vanaf de eerste rij. ‘Een eindeloze bron van inspiratie voor het verzinnen van spannende verhalen en verknipte personages. De belevenissen van Albertien zijn gelukkig volstrekt fictief’, stelt hij gerust


WINNAAR HERCULE POIROTPRIJS 2016, De Diamanten Kogel én De Schaduwprijs!

Lees HIER wat onze leesclub van deel 1 vond.

En Bling Bling 2?

'Bling Bling 2' volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. 

Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem. 

'Bling Bling 2' wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten. 


Wat nu?

Barst jij nou ook uit je voegen van nieuwsgierigheid en zou jij met ons Bling Bling 2 in de leesclub willen meelezen? Dat kan! Wat moet je daarvoor doen?

-Meld je aan als belangstellende voor de leesclub op onze BESLOTEN groep HIER. Maar doe dat voor 3 juli a.s. 12 uur in de middag!!!
-Ben je nog geen lid van onze BESLOTEN Facebookgroep, wat jammer 😉! Maar dat is zo gepiept hoor, KLIK HIER en meld je gerust aan, het is vooral oh zo gezellig!!
-Na ontvangst van je boek, dat krijg je van de uitgeverij, heb je drie weken de tijd om het boek te lezen en de vragen te beantwoorden. (red je dit niet, geef je dan asjb niet op voor de leesclub en laat de kans aan een ander. De afspraken met de uitgeverij staan vast)
-Je doet actief mee met de leesclub en geef antwoorden op de gestelde vragen t.b.v de leesclubrecensie en respecteert elkaars mening.
-Plaats tijdens de duur van de leesclub minstens 1 foto op sociale media en maak je deelname openbaar op Facebook op je eigen tijdlijn met #BlingBling2  @WPG Uitgevers België @boeken&leesclub De Perfecte Buren-In ruil voor het boek lever je een recensie in van minimaal 400 woorden, exclusief de flaptekst!, per mail in voor 27 juli op perfecteburen@gmail.com zodat wij de tijd hebben om op 30 juli alles online te zetten.
- Na verschijning van de leesclub op ons blog van de conclusie/slotsom plaats je je recensie openbaar op je eigen tijdlijn, Hebban, Goodreads, Bol en andere (sociale) media.
We zien je aanmelding graag verschijnen, hartstikke leuk!

1 opmerking:

Mireille Declerck zei

Heel fijne actie. Ik doe heel graag mee. Staat op mijn to read lijstje. Dus hierbij een kandidate voor de leesclub.