dinsdag 27 juni 2017

Boek van de maand Quotes 'Opstaan' -Jackie van Laren


'OPSTAAN' van Jackie van Laren - verschenen bij Uitgeverij Boekerij

'Boek van de Maand'

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor deze recensie-exemplaren.


Lezen mee met deze leesclub: 
Carol Vermast van Beers, Cobi Van Braak - van de Heg, Lisanne Ortsen, Mireille Muls en Patrice van Trigt voor DPB

Voldoet het verhaal aan je verwachtingen? Had je de flaptekst gelezen voor je bent gaan lezen en komt dat je verwachtingen tegemoet of juist niet. Geeft de flaptekst teveel informatie weg?

Carol: Ik had geen verwachtingen en nee, had flaptekst expres NIET gelezen. Er wordt soms idd teveel weggegeven en als ik een auteur (nog) NIET ken dan lees ik liever geen flaptekst.

Cobi: Verwachtte een ontspannen boek en dat is het ook. De schrijfstijl en verhaal zijn niet te ingewikkeld. Het boek is vlot geschreven en leest dus lekker weg. Dat is ook wat ik verwacht van een feelgoodroman. Ook zitten er niet te veel verhaallijnen in die het nodeloos ingewikkeld maken.

Lisanne: Ik heb de flaptekst niet gelezen. Ik had nog goed in mijn geheugen hoe 'Vallen' was en afliep. Ik wilde mijzelf laten verrassen. En ik ben niet teleurgesteld!

Mireille: Ja, ik vind het een heel leuk, ontspannend en romantisch verhaal. Voor ik meedeed met de leesclub heb ik wel even gespiekt of het iets voor mij was. Het voldoet helemaal aan mijn verwachtingen.


Patrice: 'Q'-serie gelezen en 'Vallen' ook. Dus qua schrijfstijl wist ik wel dat het me aan zou spreken en bevallen. Jackie schrijft lekker vlot, sexy, en combineert ook uitersten met elkaar. En dat maakt het soms weer nét wat onvoorspelbaar.

Dit is het tweede boek met Anne en Rory. Als je 'Vallen' NIET hebt gelezen, heb je dan het gevoel iets te hebben gemist aan voorkennis? Zo ja, noem eens een voorbeeld wanneer dat je opviel.

En als je 'Vallen' WEL hebt gelezen vind je dan dat er vaak wordt terug verwezen naar deel 1? En vond je dat té vaak of zelfs storend?

Voor degenen die beide boeken hebben gelezen, is deel twee een logisch verhaal/vervolg of ervaar je het als een boek dat prima zonder het eerste deel gelezen kan worden?

LisanneDeel twee is zeker een logisch vervolg. Waarschijnlijk zijn de boeken wel op zichzelf te lezen, maar ik zou het wel aanraden. Af en toe wordt er wel verwezen naar deel 1. Hoe het twee jaar geleden is gegaan, hoe klein Rowie was, hoe Roar daarna voor zichzelf is gaan werken etc.

CarolNee, ik heb 'Vallen' niet gelezen maar heb desondanks niet het gevoel dat ik iets heb gemist. Er zat een duidelijke kop en staart aan het verhaal in 'Opstaan' en de relevante info van het eerdere deel 'Vallen' is in dit boek vermeld. Je zou dit boek dus ook heel goed kunnen lezen zonder deel 1 gelezen te hebben.

CobiIk heb ook niet het gevoel dat ik iets gemist heb. Het boek leest heerlijk weg.

Mireille: Ik heb 'Vallen' niet gelezen, maar dankzij het voorstukje heb ik niet het idee iets te missen. Ik ga het wel eens lezen om helemaal mee te zijn.

PatriceBeide boeken gelezen maar prima stand alones hoor! De auteur pakt precies genoeg 'oude' informatie op zodat je niet het gevoel hebt iets te hebben gemist. Al raad ik 'Vallen' wel aan......die is net zo leuk, iets anders dat wel.

Geen opmerkingen: