donderdag 8 juni 2017

En de winnaar van De Schaduwprijs 2017 is........


De Schaduwprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. De Schaduwprijs wordt in 2017 voor de 21ste keer uitgereikt. De prijs werd in 1997 ingesteld door het GNM om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. De prijs is vernoemd naar ‘De Schaduw’, de legendarische hoofdpersoon uit de detectiveromans van Havank.

De genomineerden waren:  • Bling Bling van Jan Van der Cruysse
  • Dooie dagen van Pim Hermans
  • Maakbaar van Mariette Zweers


En de winnaar is......Jan Van Der Cruysse!!!!

WINNAAR HERCULE POIROTPRIJS 2016 en de winnaar Diamanten kogel.

Zowel Jan als Uitgeverij Davidsfonds van harte gefeliciteerd namens De Perfecte Buren!!

Waar gaat Bling Bling over? Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht. Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi. Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld. JAN VAN DER CRUYSSE is specialist in crisiscommunicatie. Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde hij de luchtvaart gedurende twintig jaar vanaf de eerste rij. ‘Een eindeloze bron van inspiratie voor het verzinnen van spannende verhalen en verknipte personages. De belevenissen van Albertien zijn gelukkig volstrekt fictief’, stelt hij gerust.

Hier de mening van onze leesclublezers over Bling Bling. Karin ging op de koffie bij Jan na de uitreiking van De Diamanten Kogel afgelopen april. Lees hier haar verslag.