donderdag 8 juni 2017

Het is zover......de winnaar van De Gouden Strop 2017 is bekend!!!


Voor de Gouden Strop 2017, prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, heeft de jury, onder leiding van Anniko van Santen, uit 83 inzendingen vijf titels gekozen en genomineerd op de shortlist.
De winnaar is zojuist bekend gemaakt, lees snel verder !!!

  • ·       Handschrift van de duivel, Donald Nolet, Cargo  
  • ·         Later als ik dood ben, Ilse Ruijters, The House of Books 
  • ·         Nemesis, Simon de Waal, Lebowski 
  • ·         Samen, Anita Terpstra, Cargo 
  • ·         Tot stof, Felix Weber, Boekerij 


De Gouden Strop bestaat dit jaar 31 jaar en is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan De Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000,- verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel.
De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter voorzitter Anniko van Santen (presentator AVRO-Tros), Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids), Marian van Leth (directeur BiblioNu Venray/Horst), Erik de Vries (recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Soraya Vink (thrillerredacteur en recensent bij hebban.nl).

De winnaar van De Gouden Strop 2017 is geworden:De Gouden Strop is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. De Gouden Strop bestaat dit jaar 31 jaar en is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek.
Dit jaar is auteur Felix Weber de winnaar, zijn boek is uitgegeven door De Boekerij. Namens De Perfecte Buren beiden van harte gefeliciteerd!

Waar gaat 'Tot stof' over?
Verontrustende thriller waarin feit en fictie ingenieus met elkaar zijn verweven, geïnspireerd op een waargebeurde doofpotaffaire. Voor de lezers van de boeken van Tomas Ross
Verzetsstrijder Siem Coburg leidt na de Tweede Wereldoorlog een verbitterd, teruggetrokken bestaan op een afgelegen woonboot. Beschuldigd van collaboratie en achtervolgd door herinneringen aan de dood van zijn geliefde Rosa heeft hij zich van de wereld afgekeerd. In 1949 wordt hij benaderd door een boer die hem tijdens de oorlog heeft gered. Coburg staat bij hem in het krijt en gaat op onderzoek uit: de gehandicapte kleinzoon van de boer is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in een internaat voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Coburg reist af naar Limburg en komt terecht in een wereld waarin iedereen zwijgt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat in het internaat het ene na het andere kind een onnatuurlijke dood sterft. Daarop keren de geestelijken en de inwoners van het dorp zich tegen de al te nieuwsgierige buitenstaander.

Geen opmerkingen: