donderdag 29 juni 2017

Moordwijvenbrunch in BredaAfgelopen zondag, 26 juni, was het dan zover. In het prachtige pand van het Grand Theatre in Breda vond het Moordwijvenevenement plaats. Als afsluiting van de Spannende Boekenweken een mooi initiatief. 

Een beperkt gezelschap was aanwezig bij het eerste gezamenlijke optreden van het vijfkoppig Moordwijven genootschap.
Sinds Anya Niewierra recent als laatste moordwijf is aangetreden was het voor het eerst dat het moorddadige stel compleet live te bewonderen was. De lol spetterde er onderling vanaf, leuk om te zien.

Een beetje info:
Het Grand Theatre heeft een rijke geschiedenis. Een prachtig pand, dat voorheen een echte bioscoop was, heeft een Art deco/Jugendstill sfeer dat je de adem beneemt. Een sfeervol gebouw met een zorgvuldig vormgegeven winkelgedeelte waar een boekengek alleen maar van kan dromen. Mooi ingericht, met een zorgvuldig oog voor detail en de genres verdeeld over de gehele benedenverdieping. Een relaxte sfeer hangt er in de winkel. Vriendelijk personeel, veel aanbod en een mooie indeling. In de hal begeeft zich zelfs een grand café met een gezellige zithoek én goede koffie! Allemaal heel bijzonder en het bezoeken meer dan waard. Je moet wel goed opletten want wij liepen er drie keer gewoon aan voorbij, het ligt als een schat verstopt in een steegje midden in het centrum van Breda.Over de Moordwijven:
Nederlandstalige vrouwelijke thrillerauteurs die in 2015 de krachten bundelen en een schrijverscollectief starten. Een concept dat vanuit Engeland is overgewaaid in navolging van 'Killer Women'. Onder het mom 'Partners in Crime' bestaan de Moordwijven op dit moment uit de volgende auteurs: Marlen Beek-Visser (Meesterdeal en Stem!), Isa Maron (o.a. De Noordzeemoorden), Liesbeth van Kempen (Gevaarlijk Spel), Ingrid Oonincx (o.a. Medicijn en Sluipweg) en Anya Niewierra (Vrij Uitzicht en Het Dossier). Het unieke aan dit concept is dat de dames bij diverse uitgevers zijn ondergebracht en dat het initiatief van alle kanten wordt toegejuicht. Het enthousiasme is voelbaar en de drive net zo.De middag zelf:
De brunch vond op de eerste verdieping plaats. Behalve dat het ontzettend warm was en druk was er meteen ook gezelligheid met bekende collegabloggers. Caroline Kuijpers, Cees van Rhienen, Coenraad de Kat, Sandra Bakker waren er ook en het was weer meteen dikke pret en gezellige (boeken)klets. Na eerst een bakkie koffie en een glas water, doen we ons tegoed aan een lekker en mooi verzorgd buffet dat deed watertanden. Onder deskundige leiding van Grietje Braaksma ging vervolgens het interview van start.Met een diversiteit aan vragen wist ze zowel het publiek als de vijf dames flink te bezigen. Vragen over het doel van deze samenwerking, elkaars kwaliteiten, hun werkwijzen en nog veel meer. Het was teveel om zo even kort samen te vatten. Maar ze deed het op een leuke en boeiende wijze en iedereen genoot! Er werd veel gelachen en de sfeer was gezellig.Na het interview zijn we even de winkel ingedoken om te kunnen genieten van al het moois dat daar uitgestald lag. Hoe verleidelijk toch elke keer weer een boekhandel is......  Ik heb kennis gemaakt met een aantal leden van DPB (en er een aantal totaal niet herkend, waarvoor sorry!) en uiteraard met de dames van Moordwijven gekletst. Een speciaal fotomoment dankzij fotograaf Kersten van Dalen maakte het voor mij persoonlijk 'af'. Dank je wel Kersten!!De Moordwijven hebben genoten, dat was duidelijk. Het publiek ook. Het was een geslaagde en smakelijke middag op een memorabele locatie. Met speciale dank aan mijn persoonlijke chauffeur voor het halen en brengen waardoor ik er toch nog bij aanwezig kon zijn, super! Graag tot een volgende keer dames, het was me zeer aangenaam!

Patrice - Team De Perfecte BurenGeen opmerkingen: