maandag 17 juli 2017

Boek van de Maand augustus P.I.D. - Bronja Hoffschlag


Vanaf vandaag, 17 juli 2017, is de debuutroman 'P.I.D.'van Bronja Hoffschlag in de boekhandel verkrijgbaar. Deze roman is in augustus Boek van de Maand bij De Perfecte Buren. Tijd voor alvast een opwarmertje en wat leuke foto's en weetjes!

Vorige week zaterdag was de boekpresentatie in het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. Sandra Bakker was zo aardig om wat foto's voor ons te maken, waarvoor dank! Zo hebben we toch een beetje de sfeer van wat een gezellige boel was. Bronja werd door collegablogger Cees van Rhienen geïnterviewd en had het maar wat druk met het signeren van haar boeken. Wie is Bronja?
Bronja is in 1981 geboren in Schiedam , opgegroeid in Vlaardingen en woont sinds 2004 in Rotterdam. Al vanaf haar vijfde is ze gaan lezen en was het duidelijk dat ze een klik had met taal. Op haar veertiende is ze zelf gaan schrijven, maar  maakte zelden iets af en had nooit de ambitie om iets te publiceren. Schrijven was gewoon iets dat ze leuk vond om te doen: experimenteren met perspectieven, stijl en opbouw. In de loop der jaren vond Bronja haar ‘eigen’ stijl  en uiteindelijk de discipline om een manuscript af te maken.

In november 2013 verscheen de psychologische thriller ‘De Dode Kamer’, het eerste deel in de Project X trilogie, dat lovende recensies kreeg en in 2014 de Hebban Debuutprijs won. In juni 2014 verscheen  de thrillernovelle ‘Snuff’, een stand-alone. Maar Bronja schrijft niet alleen boeken, nee. Want datzelfde jaar ging ze op uitnodiging van zanger Hugo Koch een samenwerking aan met de metalband Burning. Voor hun debuutalbum ‘Nightmares’ (verschenen in maart 2016)  schreef ze de teksten voor het nummer ‘Razors and Reasons’ en de eerste twee delen van het drieluik ‘Anthem For The Lost Souls’.

In augustus 2015 zag ‘De Skinner Methode’, het tweede deel in de Project X trilogie, het levenslicht. Later dat jaar bereikte ‘DSM’ de eerste plaats in de Hebban Leesclub Hall of Fame met een score van 9,7. Sinds december 2015 werkt ze aan het nog titelloze slotdeel van Project X, dat gepland staat voor begin 2018 en (surprise!) aan haar eerste roman, ‘P.I.D.’, die gisteren, 17 juli 2017 is verschenen.

DPB is trots om te mogen vermelden dat P.I.D. ‘Boek van de Maand’ augustus is en we heel deze maand aandacht zullen besteden aan deze bijzondere roman. Behalve een tweedelig leesfragment (de zogenaamde Bookflash), een interview en recensie van Patrice is er uiteraard ook een winactie! 

Wat gaan we doen? Elke dinsdag in augustus verschijnt er een item op de blog. De prijsvraag is gekoppeld aan de twee leesfragmenten (speciaal voor DPB!) en ook jij maakt kans op een gesigneerd exemplaar van P.I.D.! Om kans te maken op deze geweldige prijs dien je je aan te melden bij de besloten groep van De Perfecte Buren. Heb je dat nog niet gedaan? No problemo, KLIK HIER en het is geregeld. 

Enjoy the summer!!!

Lees HIER de recensie van Patrice over De Dode Kamer
Lees HIER de leesclub over De Skinner Methode
Lees HIER de leesclub over Snuff

Geen opmerkingen: