vrijdag 13 oktober 2017

WINACTIE 'De kleine heks & Het spookje'


Het wordt dubbel griezelen op deze vrijdag de 13e! Dankzij Uitgeverij Lemniscaat gaan we het laatste weekend van deze Kinderboekenweek in met een dubbele winactie, dat wil zeggen DUBBEL griezelig!!! Whoehoeeeee niet één maar twéé griezelig goede verhalen voor de jonge lezers onder ons. Geweldig om samen te griezelen, wat jullie!? Zowel 'Het Spookje' als 'De kleine heks' zijn op zoek naar een enthousiaste (voor)lezer die het ook leuk vindt om de leesmening op sites als Bol, Bruna, Ako, Goodreads en Hebban achter te laten (toch minstens op drie van deze). Ben jij dat? Lees dan vooral verder!

Hoe kun je meedoen met deze griezelig goede winactie? 

-Like de pagina van Lemniscaat HIER
-Like onze frontpage HIER
-Deel deze winactie OPENBAAR op je tijdlijn en meld dat bij de winactie op de Facebookgroep

Let wel dat alleen leden van onze Facebookgroep meedingen met onze geweldige winacties. Ben je nog geen lid, dat is geen punt! Klik HIER en dat is zo gepiept. Leuk als je erbij komt in onze gezellige groep.

Waar gaan deze boeken over?
In een kast in Slot Uilenstein woont het spookje. Elke nacht,als de klok twaalf slaat, wordt hij wakker en spookt hij vrolijk rond. Hij heeft een sleutelbos met dertien sleutels, waarmee hij alle deuren en kisten kan openen.
  Het liefste gaat hij langs bij zijn beste vriend Ohoe Sjoehoe de uil, om samen herinneringen op te halen aan kanonnen, soldaten, oorlogen en een weddenschap met een Graaf.
Het spookje is heel gelukkig. Alleen valt hij altijd om één uur weer in slaap in zijn kast... en hij zou zo graag eens zien hoe het leven er overdag uitziet. Al was het maar één keertje.
  Zal het het spookje lukken om een dagspookje te worden? En wat zullen de mensen buiten doen als ze een spookje zien?


De kleine heks woont met haar raaf in een huisje diep in het bos. De kleine heks is pas 127 en dat is nog heel jong voor een heks. Pas als ze alle toverkunsten in het heksenboek uit haar hoofd kent, zullen de andere heksen haar niet meer als een kind behandelen. Maar voor het zover is, haalt ze nog heel wat streken uit. Ze helpt de één en plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere. Van zo'n kleine heks moet je wel houden.

De kleine heks en Het spookje zijn nog steeds heel geliefd bij kinderen. De boeken werden al in tientallen talen vertaald en Preusslers titels zijn al meer dan vijftig miljoen keer verkocht.
Het was een oude wens van Otfried Preussler dat de illustraties in zijn boeken zouden worden ingekleurd. Ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag gebeurde dat bij De kleine heksHet spookje en De kleine waterman. Preussler maakte het alleen niet meer mee: hij stierf op zijn negenentachtigste.

Geen opmerkingen: