donderdag 9 november 2017

Ellen on the move


Hoi allemaal!

Ik moest mijn laatste blog even teruglezen om te kijken waar we waren gebleven!
Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor jullie schreef. Toen was Koningslaan nog niet af en moest er nog heel erg veel gebeuren. Inmiddels gaat ie, na een aantal redactierondes, al bijna naar de vormgeefster! Mijn redacteur was heel erg enthousiast! Zij leest altijd eerst het hele boek door om het verhaal te volgen, klopt het, pakt het, triggert het voldoende om door te lezen? Ik stond op een zaterdagmiddag in juli met een vriendin te hupsen op een festival, toen haar app binnenkwam. UIT!! GEWELDIG SPANNEND! Dat schreef ze. Vriendin en ik haalden twee extra biertjes en vierden een supermooi feestje die dag. Het is toch altijd een opluchting wanneer je boek wordt goedgekeurd. We zijn inmiddels ruim 3 maanden verder en Koningslaan is eigenlijk ongeschonden uit de redactierondes gekomen. Natuurlijk zijn er hier en daar dingetjes, opmerkingen, zaken die niet helemaal kloppen of zinnen die herschreven moeten worden, maar gelukkig was dat minimaal. Mijn redacteur en ik overleggen altijd ín het script, met rode en blauwe zinnetjes. Heel overzichtelijk en helder. Zij houdt mij scherp en is heel eerlijk, dat vind ik fijn.



Vorige week ben ik geïnterviewd door een journalist van De Gelderlander, de grootste krant van onze provincie. Ik vertelde over Koningslaan, hoe het in zekere zin iets autobiografisch bevat. Net zoals hoofdpersonage Charlie, ben ik vorig jaar terugverhuisd naar mijn geboortestad(je). Ik benoem de stad, Huissen, en de wijk waar ik woon, Loovelden, gewoon bij naam. Het leukste café in het dorp, Big Fish, wordt ook genoemd en ook al heeft de basisschool een andere naam gekregen in het verhaal, iedere bewoner van Huissen zal de school herkennen. Het is leuk om in zo’n interview te vertellen over mijn inspiraties, en ik ben benieuwd hoe mijn mede-Huissenaren reageren op een boek dat zich afspeelt in hun stad. De dag na het interview kwam er een fotograaf over de vloer en werd ik in de wijk op de foto gezet. Mijn jongens moesten natuurlijk mee en tijdens het fotograferen hopten ze van de ene tuin naar de andere tuin. De fotograaf kon er hartelijk om lachen, ‘rebellen’ noemde hij ze. Ik hoop dat je op de uiteindelijke foto niet kunt zien hoe mijn ‘rebellen’ van de oprit van andere mensen afrollen. Lewis, mijn oudste, vond alles sowieso maar gek.
‘Maar mam, waarom moet je dan op de foto?’
‘Mama komt in de krant, daar is die foto voor.’
‘Welke mama komt in de krant?’
‘Uh, jouw mama… Ik!’
- heel droog - ‘Echt niet. Daar geloof ik niks van.’
…. Thanks.


Er komt binnenkort een hele leuke actie online op mijn social media, dus als je me nog niet volgt via Facebook of Instagram, doe dat dan maar wel 😊 Ook staat er een teaser trailer op Facebook, waarin je in 20 seconden een piepklein indrukje krijgt van het boek.




Wat ook nog wel leuk is om te benoemen… Crash komt bij Koffietijd op tv! Ik weet ook nog niet precies hoe en wat en wanneer, maar een lezeres heeft Crash uitgekozen om over te praten en dat vind ik FANTASTISCH!


Ik hou jullie op de hoogte van alles! Nu is het bijna zover! Koningslaan komt eraan! Nog een maandje ongeveer en dan kan ik ‘m eindelijk vasthouden!


Groetjes Ellen Lina

1 opmerking:

Charles Kuijpers zei

Leuke column, Ellen!
En ik had een leermoment: Huissen stad? En ja hoor, het mini-plaatsje heeft in het grijze verleden stadsrechten verworven. Wie daarvoor omgekocht zijn, is niet duidelijk. :-)