maandag 11 december 2017

‘De avonturen van Max: Op zoek naar Fl..’ - ARmazing

 
Genre: kinderboeken (voorleesboeken) 4-9 jaar
Uitgever: ARmazing
ISBN: 9789082645705
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina's: 30
Uitgave: september 2017

Met dank aan Corik van Maaren (Team ARmazing) voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Het verhaal
De zomervakantie is begonnen en Max verveelt zich. Hij is net verhuisd en heeft niemand om mee te spelen, zelfs geen knuffels. De doos met knuffels is tijdens de verhuizing helaas kwijtgeraakt. Dan hoort Max bij de voordeur iets vallen. Max gaat snel kijken. Het is een opgerold stuk papier waaraan een kaartje hangt met zijn naam er op. De brief heeft geen afzender, er staat alleen 'Fl'. Eigenlijk moet Max zijn kamer nog opruimen, maar hij heeft meer zin in een avontuur en besluit op onderzoek te gaan.

Conclusie
De cover springt direct in het oog. De afbeelding is vrolijk en kleurig, maar niet druk doordat het geheel symmetrisch is opgebouwd. De titel staat met grote rode letters in het midden van het boek en valt direct op. Er is voor gekozen om de informatie over de "ARmazing" app in het midden onderaan te plaatsen en deze ook duidelijk de ruimte te geven. Op een aangename wijze wordt zo duidelijk dat de "ARmazing" app via App Store of via Google Play te downloaden is. Ik ben verder aangenaam verrast door de stevigheid van het boek. Je kunt het boek (indien nodig) goed vasthouden met één hand, zonder dat het direct dichtklapt.
Terwijl ik nog in het boek aan het bladeren was, had mijn zoon Jorian van acht jaar de app al gelijk op zijn telefoon geïnstalleerd. Jorian vindt het geweldig om allerlei soorten gratis apps uit te proberen en deze app van ARmazing stond dan ook al gelijk op zijn telefoon. Nadat ik het boek had bekeken wilde Jorian er ook graag even in rondneuzen. Tot mijn grote verbazing hoorde ik na een tijdje: "Klaar!". Jorian had zeker zo'n 25 minuten gelezen en dat terwijl het zijn bedoeling was om alleen even te kijken of de app werkt! Het was al zo een tijdje stil, ik dacht dat hij alweer met iets anders bezig zou zijn. Jorian heeft namelijk een korte concentratieboog. Hij liet mij het boek vol enthousiasme zien en legde al even enthousiast uit wat hij allemaal al had gelezen en waar hij was gebleven.

Het boek begint met een duidelijke handleiding. Ten eerste is er een pagina met de titel "Hoe kan ik dit boek gebruiken?", gevolgd door de pagina "Hoe kan ik de app gebruiken?". Via een stappenplan en met behulp van icoontjes is er een duidelijke en heldere uitleg over het gebruik van het boek. Daarna volgt er een stukje geschreven door het team van ARmazing, waarin wordt uitgelegd hoe dit boek tot stand is gekomen en wenst het team je veel lees- en kijkplezier.

Dit boek is zonder meer een heel bijzondere ervaring. Het is niet alleen een verhaal lezen, het is een verhaal erváren. Het is leuk voor kinderen om het verhaal zelf te lezen vanwege de app en voor ouders is het erg leuk om het verhaal voor te lezen en samen met je kind het avontuur te beleven via boek en app. Er staan ook een aantal puzzels in het boek (met antwoorden achterin) die voor een leuke afwisseling zorgen naast het lezen.

Ervaringen Jorian (acht jaar):
“Ik vond het een leuk boek. Want er zit heel veel fantasie in. Er zitten ook slechteriken in. Ik vond het heel gaaf dat ik mijn telefoon kon gebruiken. Dit is leuker dan een boek gewoon te lezen. Er waren leuke puzzels om te maken.”

Zowel Jorian als ik hebben erg genoten van dit boek en het verhaal. Dit is een boek dat we zeker nog eens vaker zullen lezen!

Voor meer informatie over ARmazing en dit boek:
https://www.facebook.com/ARmazingmedia/
http://www.deavonturenvanmax.nl


Ik geef "De avonturen van Max: Op zoek naar Fl.." graag 4,5 sterren.

Jeanine Feunekes-Both – recensent De Perfecte BurenGeen opmerkingen: