dinsdag 12 december 2017

Leesclub 'Verzwegen' - José Kruijer


Leesclub 'Verzwegen' - José Kruijer

Feelgood

Met dank aan Uitgeverij NAU voor het beschikbaar stellen van deze recensie-exemplaren t.b.v. deze leesclub.

Lezen mee in deze leesclub:
Yvonne Kraaij, Petra Van der Berg, Sabine Martinez, Marieke Konings-Postma, Annelien Kruithof & Nancy de Brucker voor DPBWat zegt de titel over het boek? M.a.w., past de titel bij het verhaal? 


***
  
Yvonne: De titel vind ik heel goed bij het boek passen want ‘Verzwegen’ loopt door de gehele verhaallijn van het boek.

Petra: Titel past precies bij het verhaal. Het loopt als een 'roze' draag door het verhaal heen.

Sabine: De titel past er wel goed bij. Het grootste gedeelte gaat er over dat Périne medina jarenlang verzwegen heeft. Ook verzwijgt medina een tijd lang wie ze is dus ja de titel past zeker.

Annelien: Onverwachts past de titel wel. Omdat ik in eerste instantie de indruk had dat het boek vooral over haar glossy zou gaan kon ik de titel moeilijk plaatsen. Nu na het lezen en met de hele verhaallijn over Medina snap ik de titel en past hij wel. De cover snap ik daarentegen totaal niet, ik denk dat daar iets anders beter had gepast. Een mond met parels vind ik niet dit verhaal weergeven. Dat had veel vlotter gekund meer gericht op de omgeving van een redactie bijvoorbeeld.


De auteur beschrijft altijd uitvoerig welke kleding de personages dragen, dit is bewust gedaan! Vind je dit een meerwaarde - in functie van het verhaal - of vind je het TE , herken je de merken, ..........?


Yvonne: Ik vond dat element wel grappig want op die manier ging ik het visualiseren en zag ik het personage voor me. Glossy gaat natuurlijk over beauty, mode enzovoorts, dus het past wel in het boek.

Petra: Ook ik heb zelf zo niets met merken, maar ik kan mij zeer goed voorstellen dat dat anders is wanneer je bij zo’n glossy werkt. Vond het in ieder geval passend in het verhaal! 

Sabine: Voor de beeldvorming vond ik het prima. Ik vond het niet irritant. Ik heb zelf niks met merken maar het paste er goed bij, ook bij de personages.

Marieke: Ik heb zelf niet zoveel met merken, het hielp wel mee aan beeldvorming van de personages. Vond het zeker niet te veel.

Annelien: Ik zit niet zo in de merken dus die details vind ik niet zo interessant maar ik snap dat dat lezers juist aan kan spreken en helpen bij de beeldvorming. Voor mij hoeft er ook niet constant verteld te worden hoe een personage zich kleed maar je wilt wel af en toe wat lezen hierover voor je beeldvorming. Ik vond het in dit boek niet storend.


Geen opmerkingen: