dinsdag 30 januari 2018

‘Als de dichter zingt’ - Jeroen Kraakman


Genre: poëzie
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 9789492115447
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 100
Uitgave: december 2017
Met dank aan uitgeverij Godijn Publishing
We mochten van Godijn Publishing de reis maken door het leven van dichter Jeroen Kraakman. We kregen zijn dichtbundel ter recensie en deze vermeldde:
‘Gedichten over dromen, wensen en verlangens. Over dieren groot en klein. Over vergankelijkheid en eeuwigheid. Maar ook over tuinmannen en wereldkampioenen.’Geen paniek Er is tijd genoeg
Het moment komt Niet laat, dan vroeg

Conclusie
100 pagina’s aan gedichten. Kort en lang. Ik mocht ze lezen en heb mij erg verheugd over wat ik las. De poëzie varieert in deze bundel van vorm en dat is goed, ontlokt ons anders te denken, veroorzaakt een storm.
Beeldspraak, daar houd ik van. En Jeroen duidelijk ook. Bomen die treuren is goed gevonden. Is dat regen die van de bladeren drupt?
Somber stelde mij het feit, dat hier en daar de diepgang mist. Dat soms een gedicht een versje bleek te zijn. Heeft Kraakman ons dan niets te zeggen? Dat ook weer wel. Want sommige gedichten sleuren ons de diepte in en wortelen zich in ons hoofd.
Fantasierijk zijn de stukken wel, origineel wat minder sterk. Op sommige plekken waren de gedichten wat te weinig geolied en liep het stroef. Maar was dat de bedoeling? Ik weet niet wat de dichter dacht, misschien zijn laatste troef?  3 sterren voor de zingende dichter.
Marc-Jan van Dam - recensent De Perfecte Buren


Geen opmerkingen: