maandag 22 januari 2018

‘Verbroken’ – Karin Slaughter


Genre: literaire thriller
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 9789402700329
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 416
Uitgave: oktober 2017

Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Na lange tijd keert arts en lijkschouwer Sara Linton voor een vakantie terug naar haar vroegere woonplaats Grant County, waar ze geconfronteerd wordt met de verdrinkingsdood van een jonge studente. De enige verdachte in de zaak pleegt zelfmoord; in zijn cel staat met bloed IK NIET op de muur geschreven.

Sara roept hulp in van speciaal agent Will Trent. Hij treft een politieteam aan dat vastbesloten is de dood van de gevangene in de doofpot te stoppen. Ook de ondoorgrondelijke officier Lena Adams lijkt dingen voor hem te verzwijgen. Hij begint zich af te vragen of zij iets te maken heeft met de dood van Sara's echtgenoot, de populaire politiechef Tolliver...

Verbroken is een overrompelend spannende thriller waarin Karin Slaughter opnieuw blijk geeft van een haarfijn inzicht in de donkere diepten van de mens.

Het laatste deel over Will Trent van de vier boeken over hem die ik zou recenseren. Dit deel las een stuk vlotter dan de andere drie. Hoewel het een serie is, zijn de boeken ook goed afzonderlijk te lezen. Wat ik wel een nadeel vind is dat Slaughter hierdoor af en toe nogal in herhaling valt omdat sommige dingen toch belangrijk zijn om te weten. Hoewel dit pas het tweede deel in de Will Trent serie is waarin Sara voorkomt, betrapte ik mijzelf op het gevoel ‘nu weten we het wel’ wat betreft haar overleden man. Het is allemaal kommer en kwel en natuurlijk is het vreselijk dat zij Jeffrey een aantal jaren geleden is verloren, maar het wentelen in zelfmedelijden wekt toch enigszins irritatie op.

In dit deel keert Sara terug naar het dorp waar zij is opgegroeid en waar zij haar leven deelde met Jeffrey. Hoewel zij hier liever niet terugkeert, wil zij haar ouders plezieren door Thanksgiving met hen te vieren.
Ze heeft nauwelijks een voet in Grant County gezet of er wordt een studente vermoord en de verdachte pleegt zelfmoord. Het plaatselijke politiekorps is niet meer wat het geweest is. Waarnemend politiechef Frank maakt er een potje van en officier Lena, aan wie Sara een grote hekel heeft, maakt het niet bepaald beter. Het is een klein dorp, ons kent ons. Wie is er te vertrouwen en wie probeert een ander te beschermen?
Sara schakelt Will in om haar te helpen in deze zaak. Faith draagt van een afstand haar steentje bij, zij staat namelijk op punt van bevallen en kan Will niet vergezellen naar Grand County.

Zoals eerder gezegd leest dit deel vrij vlot. Wel vind ik het einde ietwat tegenvallen. De dader(s) en het motief zijn niet heel verrassend of spannend te noemen. Het motief voelt zelfs wat afgeraffeld. Het klopt wel maar ik miste aanwijzingen in het verhaal die aan het einde mooi in de puzzel pasten. Waar Slaughter in eerdere delen meer de diepte in ging en lijntjes mooi bij elkaar bracht, voelt dit deel redelijk vlak. Er wordt een verhaal verteld en het is een prima boek, maar ook niet meer dan dat. Daarom 3 sterren voor ‘Verbroken’.

Annelien Kruithof – recensent De Perfecte Buren

Lees HIER recensie 'Triptiek'
Lees HIER recensie 'Versplinterd'
Lees HIER recensie 'Genesis'Geen opmerkingen: