donderdag 1 maart 2018

Boek van de maand 'De rode magneet' - Bertina MulderOp 8 maart is bij ‘Waanders In de Broeren’ in Zwolle de boekpresentatie van  ‘De rode magneet’ - een psychologische thriller van Bertina Mulder. Bij ons staat het boek de hele maand maart in de kijker als 'Boek van de Maand'. 

Nieuwsgierig? Lees dan snel verder want we hebben weer wat leuks!

Allereerst een korte intro over Bertina en ‘De rode magneet'. Verder doen we mee met de blogtour over dit boek, dus er komt een recensie aan. We hebben een bookflash / leesfragment met daaraan gekoppeld een toffe winactie en we sluiten de maand af met een interview. 
Een hele boterham, maar eerst een korte kennismaking met Bertina zelf.

Wie is Bertina?

"Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield mij met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Nu werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf, Bertina Mulder Tekst & Redactie. Ik ben geen websitebouwer of IT’er, maar houd mij vooral bezig met het inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarnaast ben ik mede-eigenaar en praktijkmanager van een huisartsenpraktijk in Emst. Mijn ondernemerstaken en het redactionele werk combineer ik met het schrijven van fictie. Eind 2016 verscheen mijn debuutroman Wisselwerking. Op 8 maart verschijnt mijn psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars, met als titel ‘De rode magneet’"

Waar gaat het verhaal over:

‘De rode magneet’ is een psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars. 

Het verhaal
Vier astronauten, twee mannen en twee vrouwen, vertrekken naar Mars om een nieuwe kolonie te starten. De mensen op aarde volgen de ontwikkelingen via het commerciële tv-programma ‘De Rode Magneet’, maar de beelden worden gemanipuleerd om de kijkcijfers hoog te houden. Wat is echt en wat niet? Voor- en tegenstanders van de kolonisatie roeren zich. Zijn de problemen die zich voordoen tijdens de reis een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico’s? Of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land?

Achtergrond
‘De rode magneet’ is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid, o.a. door NASASpaceX en Mars One. Elke 26 maanden doet zich de mogelijkheid voor om een ruimteschip van aarde naar Mars te sturen. In het voorjaar van 2018 vinden er weer (nu nog onbemande) missies naar Mars plaats. De titel refereert aan de aantrekkingskracht die de rode planeet op de mens heeft. In het verhaal is ‘De Rode Magneet’ tevens de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten gedurende hun reis worden gevolgd. Het boek beschrijft geen pure science fiction, want wie googelt op ‘bemande reis naar Mars’ zal zien dat de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn. Het zijn vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten die in het verhaal een hoofdrol spelen. Welke belangen spelen mee? Wie kun je vertrouwen en wie niet?


Lees HIER de recensie van 'Wisselwerking' - debuut van Bertina Mulder


Geen opmerkingen: