maandag 9 april 2018

‘Royal Passion’- Geneva LeeGenre: erotische roman
Uitgever: Boekerij
ISBN:
9789022582930
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: februari 2018

Dank aan uitgeverij De Boekerij voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…


Nadat de “Vijftig tinten grijs” serie een ware hit bleek, schoten de verschillende erotische romans als paddenstoelen uit de grond. Het grote nadeel hiervan is dat veel titels in dit genre gelijkenissen tonen. Ook Geneva Lee is het niet gelukt om een compleet origineel verhaal te schrijven. Toch is er wel een belangrijk onderdeel anders dan alle anderen, de setting. Het verhaal speelt zich of rondom het Engelse koningshuis en dit geeft het gehele verhaal net dat ene tikkeltje meer.

Toen ik op social media de aankondiging van dit boek voorbij zag komen, werd mijn aandacht meteen getrokken. Het boek zelf heeft een chique, maar mysterieuze uitstraling. De korte omschrijving is net genoeg om lezers aan te zetten het boek te kopen, zonder dat het verhaal echt wordt weggegeven. Bovendien kan ik ook nog steeds genieten van sprookjes zoals Assepoester, dus dit leek mij het perfecte sprookje voor volwassenen.

Ondanks dat er een scène aanwezig is die wel wat weg heeft van een stukje Assepoester, is de rest van het boek lang niet zo onschuldig. De ene naar de andere erotische scène wordt beschreven en tussendoor zien we vooral een eigenwijze vrouw en een rebelse kroonprins die geen zin heeft om braaf door een hoepeltje te springen. Toch wil je blijven lezen. Ondanks dat het wel en wee in en rondom het koningshuis grotendeels op fictie berust, is het leuk om te lezen wat er zich afspeelt in de rijkste kringen van de samenleving. Je voelt je als lezer net een insluiper die er eigenlijk niet bij mag zijn, maar stiekem vanachter het gordijn geniet van alle pracht en praal, maar ook van de intriges die zich onderling afspelen.

Beide hoofdpersonages zijn goed neergezet. Kroonprins Alexander heeft wat mysterieus over zich, maar toch voel je je als vrouw zeker aangetrokken tot hem. Clara wordt weergegeven als een jonge vrouw die weet wat ze wil, maar onzeker is in de rijke wereld waartoe ze behoort. Ook heeft Lee voldoende ruimte benut om de nevenpersonages goed te omschrijven. Hierdoor krijg je als lezer nog meer het gevoel dat je middenin het verhaal zit. Van sommige karakters gaan je haren letterlijk rechtovereind staan, terwijl je andere echt sympathiek gaat vinden.

Ondanks dat het verhaal redelijk voorspelbaar verloopt, ben ik toch erg benieuwd naar deel 2. Dit komt mede doordat ik groot fan ben van kostuumdrama’s rondom het koningshuis. Dit verhaal speelt zich dan wel niet af in het verleden, maar juist doordat het een hedendaags verhaal is komt het erg origineel over. Dit boek krijgt van mij dan ook 3 sterren. Het is lastig om vernieuwend te blijven in dit genre, maar Lee heeft een goeie poging gedaan door het unieke decor.

Claudia van Koolwijk – recensent De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: