dinsdag 3 april 2018

‘Zolang het duurt’- Abbi GlinesGenre: new adult
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN:
9789045215464
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 280
Uitgave: februari 2018

Dank aan Karakter Uitgevers voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Nieuw deel in de populaire Sea Breeze-serie! 

Een onuitputtelijke aantrekkingskracht bereikt zijn kookpunt


Preston is geen goede jongen. Maar ondanks dat, is Amanda al een eeuwigheid verliefd op hem. Als ze eindelijk de moed heeft verzameld hem te versieren, loopt dat niet goed af. En toch blijft ze naar hem verlangen. Vooral nu het erop lijkt dat hij ook interesse in haar heeft.

Niemand wil dat ze samen zijn. Amanda's broer Marcus niet, en Prestons vrienden al helemaal niet. Daarvoor kennen ze Prestons slechte kant veel te goed. Zelfs Preston beseft dat hij niet goed genoeg voor haar is.
Als ik een top 5 van favoriete auteurs moet opnoemen, staat Abbi Glines zeker in dat rijtje. Haar boeken zijn heerlijk ontspanningsmateriaal na een lange dag studeren of werken. Ik was dan ook aangenaam verrast dat ik dit nieuwe deel op de deurmat zag liggen.

Ondanks dat in alle boeken van Glines de personages de nodige problemen met zich meedragen, spant dit deel wel de kroon. We leerden Preston al kennen in andere delen als vriend van Marcus en grote player. Toch blijkt er achter dat masker een totaal andere jongen te schuilen. Amanda daarentegen groeit op in een normaal doorsneegezin met een rijke vader. Ondanks dat haar ouders tegenwoordig gescheiden zijn, heeft zij weinig tegenslagen in haar leven gekend. Het valt haar dan ook vies tegen als Preston haar op afstand blijft houden.

Tijdens het lezen van dit deel speelden de beelden zich tot in detail af in mijn hoofd en je leeft helemaal mee het verhaal. Dit heb ik tot nu toe bij alle boeken van Glines gehad, waardoor het ondertussen een hele tv-serie is geworden. Ondanks dat het verloop van het verhaal grotendeels voorspelbaar is, zeker als je al veel boeken van Glines hebt gelezen, blijven haar boeken toch vernieuwend. Ik zie het als een nieuwe omgeving waarin ik iedere keer weer nieuwe mensen leer kennen en zo steeds meer te weten kom over een woonplaats, in dit geval Sea Breeze.

Ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal, kwamen er toch wat totaal onverwachte wendingen voor. Hierdoor heb ik nog meer genoten van dit deel en heb ik een sterke waardering voor Preston gekregen. Het verbaasde mij dat ik na zoveel delen nog steeds kan genieten van de schrijfstijl van Glines en als het aan mij ligt mogen er nog heel veel boeken van haar hand volgen. Dit deel krijgt van mij dan ook 3,5 ster. Het is misschien geen zware literatuur, maar als afwisseling en in een drukke periode geniet ik des te meer van dit type boeken.

Claudia van Koolwijk – recensent De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: