woensdag 30 mei 2018

‘Het grote poeperdepoepboek’ – Marianne Busser en Ron Schröder


 
Genre: kinderboek
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048845606
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina's: 72
Uitgave: maart 2018

Met dank aan uitgeverij Moon voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Het grote poeperdepoepboek is een heerlijk dik boek vol versjes geïnspireerd op de bijzondere, gekke, en soms zelfs ook een beetje vieze dierenwereld.

Voorleesplezier gegarandeerd!

Welk dier is de grootste sproeipoeper? Welk dier is een echte keutelkampioen? En welk dier heeft als bijnaam de poepfabriek?

En iedereen die nu gaat zeggen:
dat is wel een beetje raar
moet meteen maar even weten
dit is allemaal echt waar!

Dit boek is een bundeling van De poepfabriek, De keutelkampioen en De sproeipoeper.

Anders dan de titel doet vermoeden, gaan niet alle verhaaltjes over poep. Er zit bijvoorbeeld ook een verhaal in over kamelen en dat zij kunnen spugen als zij boos zijn, parende padden, de van kleuren veranderende kameleon en verhalen over baby dieren.

Het is een leuk boek voor tussendoor en de verhalen die over poep gaan zijn alleen daarom al grappig voor een kind. Omdat het korte verhalen zijn waar het vooral om weetjes draait, blijven de verhalen niet echt hangen en is de concentratie tijdens het voorlezen minder goed. Dit is niet gek aangezien je niet in een verhaal meegezogen wordt. Het zijn leuke verhaaltjes om iets meer over bepaalde dieren te weten te komen en daarom vooral geschikt om er af en toe even bij te pakken om een verhaaltje te lezen. Minder geschikt voor een knus voorlees moment.

In het boek zijn ook drie liedteksten te vinden waarvan je het liedje via internet op kunt zoeken. Leuk om er liedjes aan te verbinden maar minder praktisch om deze via internet te beluisteren. Daar heeft Helena toch mij voor nodig terwijl ze cd’s inmiddels zelf af kan spelen.

Al met al een prima boek zo lang je het gebruikt voor korte voorleesmomenten. 3 sterren dus voor ‘Het grote poeperdepoepboek’.

Annelien Kruithof – recensent De Perfecte BurenGeen opmerkingen: