maandag 7 mei 2018

Leesclub 'Nooit meer bang' - Gaby Rasters


Leesclub 'Nooit meer bang' - Gaby Rasters

Roman

Met dank aan Gaby voor het beschikbaar stellen van deze exemplaren voor de leesclub.

Lezen mee: Heleen van der Velde - Nancy van de Water - Suzan Van de Vendel en Annelien Kruithof voor DPB

Samenvatting: Karin Teirlynck - DPBWaar gaat het boek over?

Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.

'Nooit meer bang' is Gaby Rasters' eerste standalone, na de trilogie 'FOLLOW', 'LIKE' en 'SHARE'.


Wat zijn de verwachtingen vóór het lezen:

Heleen: Ik heb nog niet eerder een boek van Gaby gelezen. De omschrijving bij het boek sprak me aan en lijkt me origineel. Dat maakt dat ik iets van romantiek verwacht, wantrouwen en spanning. Heerlijk als een boek meerdere elementen in zich heeft. Ik ben heel benieuwd hoe de verliefdheid en de aanslag bij elkaar gaan komen in het leven van de hoofdpersoon Louise......

Nancy: Ik heb alle eerdere boeken van Gaby al gelezen. Ik verwacht dat dit weer een prachtboek gaat worden, maar wel met een emotionele lading gezien het onderwerp. Gaby weet altijd mooie verhaallijnen te schrijven met personages die je meteen sympathiek vindt. Dat heeft ze wel met de personages uit Follow, Like & Share bewezen. Mila & Sebastiaan leven nog steeds voort op FB. Ik ben benieuwd naar de personages in Nooit meer bang en natuurlijk naar het verhaal. Al zal ik het verhaal best emotioneel gaan vinden, verwacht ik.

Suzan: Ik heb nog niet eerder een boek gelezen van Gaby Rasters. Wat mij vooral aansprak was de titel Nooit meer bang. Wat zou het heerlijk zijn om nooit meer bang te hoeven zijn! En het feit dat het over de aanslag in Brussel gaat heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Ook de beschrijving op de achterflap: 'Liefde, verlies en de kracht van mensen'. Ik hoop op een boek dat spannend is en ontroerd! Ik ben benieuwd!


Wat vindt de leesclub van de cover:

Heleen: Ik vind de cover mooi, feestelijk zelfs. Er is een lichtval zichtbaar, met laag donkere begroeiing, een lichtjesslinger en lichtpuntje met een lichtschijnsel op de achtergrond in een soort diepte. Is er vanuit het donker licht te zien, staat het symbool voor opgaande of ondergaande zon of is het het licht van een aanslag?

Nancy: Mooi, spreekt me aan, mooie kleuren. Sfeervol zo met de lichtslinger en de lichtpuntjes die voor mij symbool staan voor licht in de duisternis..... 'Je hoeft nooit meer bang te zijn, er zijn altijd lichtpuntjes'.

Suzan: De cover spreekt mij minder aan. Ik zou het boek niet gelijk oppakken. Ik vind de kleuren niet zo mooi. Weet niet goed wat ik me erbij moet voorstellen. Zijn het allemaal lichtpuntjes? De titel vind ik wel heel goed. Wat als je nooit meer bang hoeft te zijn? Ook de beschrijving op de achterflap is goed, die maakt nieuwsgierig. Misschien dat ik de cover beter begrijp als ik het boek heb gelezen......

Annelien: Ook ik vind de cover erg mooi. De kleuren en lichtslinger, het licht sowieso stralen voor mij een soort rust uit. Misschien zelfs vertrouwen. De cover trekt mijn aandacht maar de link met het verhaal leg ik niet per se.
Geen opmerkingen: