maandag 18 juni 2018

Blogtour 'Brave New Love' - verhalenbundel van Nederlandse auteurs
Brave New Love - Jen Minkman, Miranda Peters, Debora Eliszabeth, Sophia Drenth, Natascha van Liempt, Isabel Peters, Oli Veyn, Tamara Haagmans, Marijke Jansen, Lysander Mazee

Genre: Young Adult
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585202
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 300
Uitgave: 2 juli 2018


Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het recensie- exemplaar.

Durf jij jezelf te zijn?


Deze verhalenbundel bestaat uit de volgende tien verhalen:

Vuurkoningin – Miranda Peters
Uit de diepte – Lysander Mazee Dag,
Dag, dromer – Sophia Drenth
Spiegelvrees – Natascha van Limpt
Sanssouci – Isabel Peters
Stem van Sakura – Marijke F. Jansen
Het bitterzoetste verhaal – Jen Minkman
Over de grens – Debora Elisabeth
Phantom of the Opera – Tamara Haagmans
Sympathy for the devil – Oli Veyn


Elk verhaal uit deze bundel heeft als thema: diversiteit en jezelf blijven op welke manier dan ook. Het zijn stuk voor stuk verhalen die aangenaam lezen, sommige zijn ronduit spannend, andere zijn emotioneler van aard, maar allemaal met een romantische inslag.

De verhalen gaan over het accepteren wie je bent en dat je mag liefhebben wie je wilt. Je mag gelukkig zijn. De verschillende personages hebben dingen meegemaakt in het verleden en kunnen dit moeilijk loslaten. Door steun van anderen en het vinden van liefde krijgen zij de kans om dit te verwerken en zo een mooiere of andere toekomst tegemoet te gaan.

Elk verhaal heeft iets unieks. Er waren echter twee verhalen die mij persoonlijk raakten. Dit zal uiteraard voor elke lezer weer anders zijn, elke lezer zal een eigen favoriet of favorieten hebben. Voor mij zijn het de verhalen: Dag, dromer van Sophia Drenth en Sympathy for the devil van Oli Veyn.

Het verhaal van Sophia steekt ver boven de andere verhalen uit, zowel qua verhaal zelf als qua schrijfstijl. Wat kan zij heerlijk schrijven. Ze is ook een stuk subtieler wat betreft het onderwerp en heeft er een eigen draai aan gegeven. Ik vond het ook verrassend om een verhaal van Sophia Drenth tegen te komen. Normaal gesproken schrijft zij geen YA-verhalen, maar het is haar uitstekend gelukt. Ik zat direct in het intrigerende, bovennatuurlijke en romantische verhaal dat over dromen en loslaten gaat en kon mij er niet van losrukken. Ik vind dit persoonlijk veruit het beste verhaal uit de verhalenbundel.

En dan het zeer ontroerende en fascinerende verhaal Sympathy for the devil van Oli Veyn. Een verhaal over een engel die haar beschermeling Tristan koste wat het kost wil behoeden en tegen de andere engelen in opstand komt. Het verhaal maakte indruk op mij vanwege de onvoorwaardelijke liefde en steun die de engel aan Tristan geeft. Ze heeft alles voor hem over om hem in leven te houden.

Ik heb genoten van alle tien verhalen, die stuk voor stuk uniek en inspirerend zijn. Er zaten voor mij een aantal onbekende schrijvers bij en het was aangenaam om op deze manier met hen kennis te maken.

‘Brave New Love’ is een bijzondere verhalenbundel over het vinden/behouden van je eigen identiteit en ware liefde. Echte liefde overwint alle obstakels. Ik geef ‘Brave New Love’ graag 4 sterren.

Jeanine Feunekes-Both - recensente De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: