maandag 18 juni 2018

Rasters draait door ... Wat is er allemaal aan hand?


Dit is mijn moment en ik ga het pakken ook. Althans, dat is mijn streven. Er zijn tal van die mooie quotes te vinden waarop staat dat je niet moet blijven dromen, maar soms gewoon er voor moet gaan!

Het moment is daar. Ik wil er voor gaan. Wat is er allemaal aan hand dan, vraag jij je misschien af. Waarom is ze zo uitroepteken-achtig in deze blog?

Het zit zo. Hebban, misschien heb je er wel eens van gehoord, is volgens mij het grootste boekenplatform in Nederland. Daar hebben ze een ranking van de meest gelezen boeken van dit moment. Ik zag dat mijn boek ergens in de top 100 stond en dat vond ik best wel cool (er doen meer dan 5000 boeken mee in mijn genre). Dat schreeuwde ik van de daken met het gevolg dat er nog meer mensen op Hebban gingen kijken en toen ging het snel. Mijn boek staat nu gewoon op plek 6 in de Hebban lijst der lijsten. Nou, je kunt je voorstellen hoe ik me voel. Vooral omdat ik de bekende auteurs met klinkende namen en bestsellers op hun naam, voorbij ben gegaan. Dat voelt gewoon goed een lekker. En smaakt naar meer. Ik heb al bedacht dat wanneer ik de top 3 haal ik een van mijn boeken weggeef aan iemand die me op Hebban heeft geliked! (Sterren heeft gegeven, op zijn of haar 'wil ik lezen' lijst heeft gezet, etc.). En ik weet het, het is maar een momentopname, maar het is denk ik wel de droom van iedere auteur om een keer ergens helemaal bovenaan in de Hebban Hitparade te hebben gestaan. Voor de winactie hierbij de link: https://www.facebook.com/GabyRasters/?hc_ref=ARTJTGQlu7B58TR1jR_ScnLoiS6q67ug-Mp0_LsBJCj6yIH40FhRiDA6IP-9n5NSRiw&fref=nf

Maar ik ben vooral benieuwd of het ons met z’n allen lukt om Nooit meer Bang daar in de top drie te krijgen!
Voor de lezers van mijn vorige twee blogs even een update. Mijn gewicht keldert nog steeds. Ik heb wel een grens getrokken: van die groentensmoothies met alleen maar groen spul erin, dat drink ik niet meer. Ik ging alleen al van het ruiken ervan over mijn nek.

Mijn kinderen, tja, vandaag was weer een mindere dag qua naar bed gaan, maar gisteren ging het gladjes. Dat is mooi! En boekennieuws, ja dat is er ook. Ik ga een contract tekenen voor een nieuwe feelgood! Joehoee! Een heerlijk open en warm gesprek gehad met een super uitgever. Ik heb er zin in. Daarnaast een mega idee gehad vandaag in de auto op weg naar werk. Ja, ik hou van files, want daar ontstaan de mooiste ideeën. Ik heb twee andere auteurs gepolst over mijn idee en ze gaan meedoen! Dit weekend ga ik ermee aan de slag. Hoe het idee ontstond? Doordat ik dit liedje hoorde op de radio: https://www.youtube.com/watch?v=xqAqaLV8Nf4

Hebben jullie al een idee waar mijn idee heengaat? Of draai ik gewoon echt een beetje door?

Geen opmerkingen: