donderdag 12 juli 2018

Boek van de maand 'Manzanilla' - Bookflash en WIN actie !


EEN leesfragment UIT DE SPANNENDE ROMAN ‘MANZANILLA’

Het was buiten nog aangenaam en Hester nam haar dochters mee de achtertuin in. Daar konden ze rustig nog een uurtje spelen voor ze aan het avondeten zou beginnen. Met verse smoothies voor de kinderen en een groot brok chocolade voor zichzelf was dit voor haar het ultieme genieten van hun nieuwe onderkomen. Ze keek bewonderend naar de achterzijde van het klassiek gebouwde huis. De witgepleisterde muren, het rieten dak, de grote ramen met roeden, de balustrade in de royale hal. Ze waren er als een blok voor gevallen toen Koert en zij op zoek waren naar het perfecte familiehuis.
De lokale makelaar had het op de route langs enkele beschikbare huizen eigenlijk niet willen laten zien omdat het maar tot aan het einde van het jaar verhuurd werd. Daarna zou het huis verkocht worden door de erfgenamen die volgens de makelaar in een lange afwikkelingsprocedure waren verwikkeld. Toen de makelaar het prachtige smeedijzeren hek had geopend en ze de oprit waren opgelopen, was Koert echter meteen verkocht.

Het huis lag een paar kilometer van het strand en bij het verhuurde perceel hoorde ook een zomerhuis, verstopt in de diepe achtertuin. Koert wilde als eerste de tuin zien, terwijl Hester liever binnen wilde kijken. De fraaie entree met marmeren vloer omarmde haar als een warme deken. De paneeldeuren, de badkamer met een jacuzzi, de muren die waren afgewerkt met een natuurlijke kalkverf, alles vond ze mooi. De praktische indeling, het rieten dak, het aparte washok en de grote woonkeuken met uitzicht op de riante tuin hadden ervoor gezorgd dat ze haar keuze snel had gemaakt, iets wat normaal niet zo snel gebeurde. Binnen een uur was de huur beklonken.

Koert was de weken erna euforisch geweest omdat de villa hem deed denken aan de lang vervlogen tijden in zijn ouderlijk landhuis en door zijn herinneringen aan lange lome zomers aan het Noord-Hollandse strand en de zee. En eindelijk – hij had het al vele keren tegen Hester gezegd – kon hij zijn oude studievrienden te logeren vragen. In Amsterdam had dat in het smalle grachtenpand nooit gekund. Koerts ogen hadden gestraald toen hij haar had aangekeken en haar beloofde dat het prachtige zomermaanden zouden gaan worden.

Hester had een golf van angst gevoeld toen ze het laatste gedeelte van de tuin, naast het zomerhuis, had gezien. Volgens de makelaar was het een uniek stuk tropische tuin, aangelegd door de toenmalige vrouw des huizes. Ze had naar adem gehapt toen ze grote stekelige cactussen, palmbomen en andere tropische planten zag.

Toen Koert de opkomende tranen in haar ogen had gezien, had ze een smoesje verzonnen dat dit haar aan haar vader deed denken, een tropisch bioloog in hart en nieren. En met een snik in haar stem had ze gezegd dat ze het verschrikkelijk vond dat hij dit paradijsje voorlopig niet zou zien. Hij was diep in het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied bezig met een belangrijk plantenonderzoek. Koert was meteen zo begripvol geweest, hij begreep het volkomen dat ze haar vader miste. Maar het was geen verdriet geweest, het was een angstscheut die vanuit haar tenen een weg naar boven probeerde te zoeken.


We mogen zomaar drie exemplaren weggeven van 'Manzanilla' !! 

Vraag: Welk beroep oefent Hester's vader uit en waar bevindt hij zich? 

Stuur een mail met je antwoorden naar perfecteburen@gmail.com met in het onderwerp de titel van het boek.

Lees dit ook even door:

- Mail het antwoord voor 22 juli middernacht
- Vermeld in je mail - buiten je eigenlijke naam - je gebruikersnaam op Facebook en je adresgegevens
- Zorg dat je lid bent van onze besloten groep, want enkel dan ding je mee
- Nog geen lid? Gefikst in een KLIK 
Geen opmerkingen: