donderdag 5 juli 2018

Boek van de maand 'Manzanilla' - José Kruijer

Ons boek voor de maand juli is Manzanilla, de nieuwe roman van José Kruijer.
Naast een interview met José - waar we deze maand mee afsluiten - krijgen jullie een leesfragment met winactie (de uitgever stelt maar liefst 3 exemplaren beschikbaar), maar ook de recensie van Manzanilla.
Vandaag starten we met een intro, zodat jullie kennis kunnen maken met José en met een korte inhoud van haar nieuwe roman.


De Noord-Hollandse schrijfster José Kruijer (1972) is een echte juf. Naast haar tomeloze inzet voor ‘haar’ kinderen in de klas, is ze moeder van twee tienerzonen en echtgenote van Erik Kruijer. Als hobby zond José jarenlang rake slagzinnen in en daarmee won ze vele cadeaus en vaak geldprijzen. Toen haar gezin – in haar ogen – daaraan gewend raakte, wendde ze haar woordencreativiteit aan voor het schrijven van boeken. In de herfst van 2017 debuteerde José met haar roman Verzwegen.

Lezers omarmden in groten getale al de vorige roman Verzwegen van de Noord-Hollandse schooljuf & schrijfster José Kruijer. Met deze – inmiddels derde druk van dit boek – oogstte José vele enthousiaste lezersreacties en ontving zij prachtige recensies van de grootste Nederlandse boekleesgroepen.  
Voor De Perfecte Buren las Nancy dit Verzwegen en lees hier haar recensie De nieuwste roman van José Kruijer met de spannende  titel Manzanilla verschijnt morgen, vrijdag 6 juli 2018.
Die avond presenteert Uitgeverij NAU haar boek bij de Libris Boekhandel Stumpel in Heerhugowaard – aanvang om 19.30 uur & ontvangst met een drankje.Over MANZANILLA:

“Je weet nooit hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige keuze is”


                                                    
Twee hartsvriendinnen krijgen – na hun afstuderen – een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden.   
Dat valt voor Hester nog te bezien. Voor ze het beseft neemt haar flierefluiterige zus Meike haar intrek in hun zomerhuis. Bemoeien Koerts bazige tante Odette en irritante nicht Bowien zich met Hesters gezin. En stort haar man zich op zijn eeuwige Ik vertrek project. Hester zelf besluit haar oude liefde, lesgeven, weer op te pakken. Als dan eindelijk de ‘prachtige’ zomer begint, wordt deze ingeluid met een toxische boodschap.   
Manzanilla is een spannende roman over familieliefde en -ergernissen. Over oud en nieuw leed, over vriendschappen en school(plein)perikelen. En over de dunne lijn tussen voortdurende twijfel en toewijding van een vrouw in de bloei van haar leven.


Geen opmerkingen: