maandag 2 juli 2018

‘Het perfecte leven van mevrouw Parrish’ - Liv ConstantineGenre: thriller
Uitgever: HarperCollins
ISBN:
9789402700954
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: april 2018

Dank aan HarperCollins voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Amber Patterson heeft er genoeg van om voor elke cent te moeten ploeteren. Ze wil veel meer: geld, macht, glamour. Zoals Daphne Parrish, die getrouwd is met een succesvolle zakenman, in weelde baadt en veel aanzien geniet. Waarom heeft zij alles en Amber niets? 

Ze besluit Daphne van haar troon te stoten en niet te rusten voor ze haar man en al haar bezittingen heeft ingepikt. Dat Amber om dit te bereiken zal moeten liegen en bedriegen, vindt ze geen bezwaar. Ze heeft namelijk maar één doel: zelf het perfecte leven van mevrouw Parrish leiden. Maar is Daphnes leven echt zo perfect als Amber denkt?

Welke vrouw droomt er nou niet van geld en glamour. Alles kunnen kopen wat je leuk vindt zonder erbij na te hoeven denken. Dit idee stond ook hoofpersonage Amber Patterson aan. De manier waarop ze probeert om dit te bereiken, is echter niet geheel alledaags. Het perfecte leven van mevrouw Parrish is de debuutthriller van de zussen Lyn en Valerie Constantine, die hun namen hebben samengevoegd tot Liv.

Het boek is opgedeeld in meerdere delen. Het eerste deel wordt verteld door de ogen van Amber en als lezer leer je Amber en haar slinkse manier van handelen steeds beter kennen. Waar je normaal gesproken steeds meer compassie met een personage krijgt, ging ik Amber steeds meer verafschuwen. Met Daphne kreeg ik echter steeds meer een band. Ondanks dat zij alles heeft wat haar hartje begeert, kwam ze op mij totaal niet over als een vrouw die op alles en iedereen neerkijkt.

Deze band werd alleen maar sterker toen ik in het tweede deel het boek las vanuit het perspectief van Daphne. Voor mij zat er op dit moment ook een twist in het verhaal, die ik niet had zien aankomen. Toch werd het boek nooit echt heel spannend, ondanks dat het als thriller bestempeld werd. Hoewel het thrillergehalte niet erg hoog was en het boek in mijn ogen meer dienst deed als een ietwat spannende roman, heb ik me wel wat uurtjes vermaakt met het boek.

De personages zelf vond ik allemaal erg goed neergezet, al ging het Amber af en toe wel heel gemakkelijk af, waardoor je het gevoel kreeg dat de andere personages dringend eens langs de opticien moesten. Aan de andere kant: hoeveel mensen zullen het in het dagelijkse leven niet zo ontzettend druk hebben met hun eigen imago, dat ze de tijd niet hebben om op het gedrag van anderen te letten?

Ondanks dat ik de spanning die ik in een thriller verwacht wel miste, heeft dit boek mij zeker niet volledig teleurgesteld. Ik bleef zin houden om het boek op te pakken en verder te lezen, al was het niet zo dat ik het boek niet meer kon wegleggen als ik eenmaal begonnen was. Het boek krijgt van mij dan ook 3 sterren en een eventueel nieuw boek van de zussen Constantine ga ik zeker een kans geven.

Claudia van Koolwijk – recensent De Perfecte BurenGeen opmerkingen: