woensdag 19 september 2018

Annemarie plukt de dag


Pensionering zwager

Dinsdag 12 juni 2012 was het eindelijk zo ver, mijn zwager zou met pensioen gaan. Om 13 uur werden wij welkom geheten met koffie en gebak waarna de genodigden met een bus een sightseeing tour over het terrein van de vliegbasis zouden krijgen. Een F16 in de kleur van het Nederlands Elftal stond in een shelter en werd vooral bewonderd door de mannelijke helft van ons gezelschap hoewel de uitleg over technische hoogstandjes ook voor de vrouwen leuke wetenswaardigheden opleverden. Hierna brachten we een bezoekje aan een centrum waar een familielid zijn Piper verruilde voor een heuse F16 simulator. Dit viel toch tegen. Maar goed dat dit spektakel vóór het buffet gepland was…
Hierna vervolgden wij onze weg naar een shelter waar net een F16 was teruggekeerd van een missie boven ons land. De brandstoftanks moesten weer gevuld worden en bij dit gebeuren had de organisatie blijkbaar ook aan ons, vrouwen gedacht. In 1e instantie waren onze ogen gericht op de F16 die links van ons stond maar al snel werden we afgeleid door de chauffeur van de tankauto aan de rechterzijde. Ik met mijn double vision (lees: lui oog) kon beide kanten goed in de gaten houden, de overige dames hebben de dag erna waarschijnlijk een beetje last van een stijve nek gehad. 
Op dat moment is spontaan het idee geboren om een kalender samen te stellen om op deze manier een steentje bij te dragen aan een nieuwe wervingscampagne van de Luchtmacht. Tja, het is een feit dat mannen in uniform menig vrouwenhart sneller doet kloppen… De chauffeur van de tankauto was de eerste die door ons op de gevoelige plaat werd vastgelegd. We waren het er unaniem over eens dat hij ‘januari’ zou worden. De eer voor ‘februari’ kwam toe aan onze eigen chauffeur. We hadden nog wel een aantal maanden te gaan maar dat zou geen probleem zijn. Volgens ‘februari’ zou bij de afdeling Transport genoeg inspiratie zijn om de kalender vol te krijgen. Helaas door tijdgebrek is het hier niet van gekomen. Tijdens de receptie zouden waarschijnlijk de overige maanden de revue wel passeren. Maar zo gemakkelijk ging het toch niet. De meeste mannen hadden ogenschijnlijk hun PIZ (Pensioen in Zicht) reeds verruilt met hun PIP (Pensioen in Pocket) waardoor we onze eisen enigszins hebben moeten bijstellen. Uiteindelijk is het niet gelukt een kalender samen te stellen. En nu lees ik regelmatig dat Defensie opnieuw aan het werven is.... Tja, die kalender was misschien toch nog niet zo'n slecht idee geweest.

Geen opmerkingen: