donderdag 13 september 2018

Suzanna Esther blogt ... Ana Soof


Geluk zit in een klein hoekje, of in dit geval in een boek. 

Ze zeggen wel eens ‘gelukkig in de liefde, ongelukkig in het spel’. Voor de grap roep ik wel eens dat ik in beiden niet zo succesvol ben, maar met de liefde gaat het nu best wel goed. In ‘het spel’ ben ik minder geslaagd.
De enige prijs die ik in mijn leven ooit heb gewonnen, was rond mijn tiende levensjaar. Mijn broer had een abonnement op de ‘Eppo’ en ik op de ‘Tina’. Nou las ik net zo lief de Eppo, als hij de Tina, maar dat terzijde.
Op een dag stond er een wedstrijd in de Tina, en mijn broer en ik deden mee. ‘Knutsel, teken, of schilder je favoriete dier’. Nou hadden we allebei een vreemd soort fascinatie voor insecten. Tijdens de warme zomers in onze jeugdjaren waren wij heel vaak bezig ‘beestjes’ te redden uit het zwembad in onze woonplaats of uit het zwembad van een hotel tijdens de vakanties.

Ons favoriete insect was de hommel: Pluizig, bol en vooral erg schattig!
Mijn broer was niet zo’n knutselaar, dus die tekende er één, maar ik ging aan de slag met piepschuim, gaas, en geel met zwart gestreepte pluizige stof. Zo ontstond er een prachtige 3d hommel die ik opstuurde naar de Tina.
Ik won de 1e prijs. Nog nooit had ik iets gewonnen, en bij de brief (dat ging toen nog per post, er bestond nog geen e-mail) zat een zeer lovend Juryrapport, over mijn uiting van creativiteit, en originaliteit. Waarschijnlijk waren er veel katten, honden en konijnen ingezonden maar niemand had een hommel geknutseld. Bij de brief zat een juwelendoosje, met daarin een prachtig geëmailleerd visje aan een zilver kettinkje. De mooie aquakleuren spatten ervan af, en het visje kon bewegen. Ik was zo blij en trots.

Het mooie hangertje droeg ik een jaar lang elke dag, tot ik het op een dag verloor. Ik weet nog dat mijn vader een soortgelijk visje voor me had gekocht, alleen was dat niet geëmailleerd. Het was toch niet hetzelfde; eigenlijk best sneu voor mijn vader, want ik droeg zijn kettingvisje minder vaak.
Sindsdien heb ik nooit meer iets gewonnen. Tot nu!
Ik deed mee met de winactie van het boek Penitenza, geschreven door het schrijversduo Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove, en ik heb hun boek gewonnen!
Ik kijk heel erg uit naar het boek, én voortaan kan ik zeggen dat ik gelukkig ben in de liefde, maar ook in het spel.

Ana Soof (Suzanne Esther)

Geen opmerkingen: