vrijdag 19 oktober 2018

Rasters draait door ... Julia & Julia zien het levenslicht met WIN actie !!!

Afgelopen zaterdag 13 oktober was het zover! Mijn boek Julia & Julia zag het levenslicht! In een stralende zon stond ik buiten aan een tafeltje met al die boeken erop. Altijd weer een spannend moment en achteraf denk ik: ik had er beschuit met muisjes neer moeten zetten.

Het mooie van zo’n signeersessie is dat er vrienden en bekenden langskomen om me te feliciteren. Een reünie! Twee van de dames die ik in het voorwoord van mijn boek noem, kwamen ook aangevlogen. Letterlijk bijna. Patrice had haar man en dochter meegenomen en hun auto stond al bepakt en bezakt klaar om op vakantie te gaan. Toch wilde Patrice niet weg voordat ze mij een knuffel had gegeven! Eindelijk kon ik haar het boek geven waar ze al zeven keer doorheen was gegaan als proeflezeres. Ook Marlou stond op scherp, want zij moest haar dochter en het team naar een volleybalwedstrijd brengen, maar ook zij wilde eerst een knuffel. Het was leuk om beide proeflezers samen te zien, want ze kenden elkaar niet. Beide dames die ontzettend secuur te werk zijn gegaan, niks aan het toeval hebben overgelaten en met hun hart en ziel hebben meegelezen met Julia & Julia. In interviews vragen mensen wel eens naar het geheim achter mijn boeken of de relevante schrijftips. Nu, Marlou en Patrice maken onderdeel uit van mijn geheim. Ik heb vriendinnen nodig die met mij meelezen, die me aanmoedigen en me steunen. Schrijven kan eenzaam zijn, schrijven kan pijnlijk zijn en dan is het fijn wanneer iemand een arm om je heenslaat door je een mail te sturen met: het is goed wat je schrijft, ga door!

Op deze zonnige zaterdag werd ik ook geraakt door de onbekende mensen die mijn boeken kochten en zin kregen om te lezen. Of door een fan van mijn boeken die speciaal uit België naar Weert kwam om mijn boek te kopen en mij een bos bloemen te geven. Daar ben ik dan stil van! (Ik heb fans!!!!!!!)

Ieder boek is speciaal. Julia & Julia lijkt een beetje mijn onzichtbare kindje, omdat ik momenteel werk aan een zeer persoonlijk boek. Een boek waar ik de tijd voor neem, een boek waar mijn verdriet in zit. Verdriet om het overlijden van een goede lieve vriendin. Te vroeg en te jong en te snel. Daarnaast kreeg ik vandaag de drukproef binnen van mijn andere boek De Lissabon Brieven. Dit boek zal in november verschijnen. Is dit alles een overkill? Nee, ik denk het niet. Sommige boeken moeten gewoon geschreven worden.

Ik kan niet wachten om te horen wat de lezers denken van Julia & Julia! Voor mij een heftig boek met fragmenten waarvan ik gruwelde. Ik vond het spannend om te schrijven en ik deed af en toe zelfs mijn ogen dicht…
2018 is het jaar van de heftige boeken. Ook een jaar met veel hoogtepunten rondom mijn schrijverschap.

Nooit meer Bang won de tweede prijs bij de Hebban wedstrijd en ik ben daar trots op. Vanaf 24 oktober ligt dit boek als BookAzine in de winkels bij het tijdschrift De Vriendin. (Daarnaast zal er bij De Flair een omslagboekje van mij verschijnen!)

Julia & Julia is een spannende feelgood met een boodschap die hopelijk voor iedereen duidelijk is.

De Lissabon Brieven is om meerdere redenen speciaal voor mij en beschrijft onder andere de angst rondom nierdonatie. De cover van dit boek heb ik net gezien en ik ben blij! Irene Moors heeft dit boek gelezen en was erdoor geraakt. Een quote van haar zal achter op dit boek verschijnen.

Kortom drie boeken in een jaar! Op dit moment dus nog bezig aan dat ene bijzondere boek rondom het overlijden van mijn goede vriendin. Dit boek zal volgend jaar zomer verschijnen bij De Boekerij.

En daarna? Daarna schrijf ik alleen nog maar luchtige boeken over koeien in de wei en over ijsjes enzo, want het is mij allemaal iets teveel op dit moment. Toch hoop ik dat al die heftige boeken mijn lezers iets zal brengen: herkenning en hoop! En vooral het gevoel van warmte en liefde: want daar doe ik het voor!

Om deze blog feestelijk af te sluiten heb ik iets leuks bedacht: een winactie voor het boek Julia & Julia
Vertel mij waarom jij dit boek zou willen lezen of aan wie jij het cadeau zou willen doen! Like jij dan ook nog even mijn FB pagina zodat je op de hoogte kunt blijven van alle nieuwtjes! Deze winactie loopt via De Perfecte Buren (Daar voel ik me thuis!)!
Opgelet !!! deze win actie loopt tot en met 16 november '18 !!!! 

Gaby Rasters


9 opmerkingen:

Jamie Lee Rendering zei

Ik zou Julia & Julia heel graag willen winnen, omdat het me een heel mooi en aangrijpend verhaal lijkt.

Nicole Cuijpers zei

Omdat ik al je boeken heb gelezen en het stuk voor stuk pareltjes zijn en deze niet in mijn collectie mag ontbreken!

Sonja Tonnis zei

Ik heb deze nog niet gekocht, maar wil ook graag deze van je lezen. Ik doe graag mee met deze aktie ��

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
bianca meeuwissen zei

Ik vond je trilogie over Mila geweldig, Nooit meer bang een achtbaan van emoties waar ik de nodige tranen bij heb gelaten, ben zo benieuwd wat Julia en Julia me gaat brengen....

Heleen van der Velde zei

Je bent enorm goed bezig, Gaby! Ik heb genoten van Nooit meer bang. Nu je schrijft dat Julia & Julia hoort bij jouw jaar van heftige boeken, kan ik eigenlijk niet wachten op dit boek. Ik vind het geweldig hoe je aangrijpende thema's verbindt in een mooi verhaal en daarom wil ik dit boek ook heel graag lezen!
Heleen van der Velde
(liked & shared FB)

Tiny Barhorst zei

Zou hem graag willen lezen vond de andere ook gaaf

Unknown zei

Had je fb pagina al geliked, maar ik ken je nog niet als schrijver. Zou heel graag dit boek Julia & julia willen lezen, want ben heel benieuwd hoe het afloopt met de tweeling. Dit boek lijkt me heel spannend en mysterieus. dan zou ik het boek, als ik het gelezen heb aan mijn dochter willen geven.

Unknown zei

Had je fb pagina al geliked, maar ik ken je nog niet als schrijver. Zou heel graag dit boek Julia & julia willen lezen, want ben heel benieuwd hoe het afloopt met de tweeling. Dit boek lijkt me heel spannend en mysterieus. dan zou ik het boek, als ik het gelezen heb aan mijn dochter willen geven.