vrijdag 28 december 2018

De 2018 favorieten van ... Marc-JanDe favoriet van Marc-Jan:

De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz - Blossom Books
Ik was al enorm fan van het eerste boek van Sáenz en daarom wilde ik graag dit boek, dat als zijn tweede boek in het Nederlands verscheen, recenseren. En Sáenz stelt niet teleur!
Dit is het verhaal van Salvador (Sally), zijn (adoptie)vader Vincente en Sam (Sammy). Sally is de echte hoofdpersoon in dit boek. Hij groeit op als adoptiezoon bij Vincente, die homo is. Dit maakt Sally niets uit. Het is de beste vader die er is. Maar Sally merkt dat hij verandert. Hij vecht de laatste tijd niet alleen met woorden, heeft moeite zich te concentreren en heeft wisselende stemmingen. Er gebeuren dingen in zijn leven, in dat van Sammy en dat van Vincente. Goeie dingen en slechte dingen. Langzaam lijkt hij zichzelf te ontdekken.
Een prachtig verhaal en in mijn recensie jubelde ik dan ook: ‘Ik ben verliefd. Op Sally, op Sam, op Fito, op Vincente, op Mima, op Marcos, op iedereen. Op dit boek, op de schrijfkunsten van Benjamin Alire Sáenz. Verplichte kost op scholen, want dit zijn de boeken waardoor je ontwikkelt.’
Aanraders volgens Marc-Jan:

- Een verre plek vlakbij van Hayley Long
- Becks laatste zomer van Benedict Wells
- Kroniek van een erfenis van Ingeborg van ’t Pad Bosch
- Ik rouw van jou van Jonathan Tropper  
Lees HIER de recensie van 'De onverklaarbare logica van mijn leven'


Geen opmerkingen: