maandag 24 december 2018

De 2018 favorieten van .... Patrice


Favoriet van Patrice:

De koning van Amerika - R.J. Ellory - Uitgeverij De Fontein


Deze roman bevat alle, maar dan ook echt álle ingrediënten die een goed verhaal moet hebben. Levensechte personages, beeldende omgevingen en gebeurtenissen die vanaf de pagina's tot leven komen. De levensverhalen van de drie hoofdrolspelers in De koning van Amerika zijn zó mooi, zó oprecht en hartverscheurend dat je van steen moet zijn om hier niet van onder de indruk te raken. 
Ellory is een woordkunstenaar, een ongeëvenaard auteur waarvan er maar weinig zijn. Keer op keer schrijft hij boeken van een ongekende hoge kwaliteit. Zowel qua verhaal, of ze in de jaren 30 afspelen of in het heden, maar ook de manier waarop hij schrijft is bijzonder. Hij brengt zijn verhalen dusdanig dat je blijft lezen, het combineren van fictie en non-fictie gebeurt met uitzonderlijke nauwkeurigheid. Hierdoor zijn de boeken van Ellory stuk voor stuk filmwaardig en absolute pageturners van ongekende klasse. Ik ben vanaf zijn eerste boek groot liefhebber en kijk telkens reikhalzend uit naar een nieuw boek. Elke keer weer is het wachten meer dan waard geweest, Ellory stelt nooit teleur. Nooit.

Lees HIER mijn recensie van De koning van Amerika

En dan de rest van mijn favorieten van dit jaar... 2018 was een 'anders dan anders' leesjaar voor mij. Waar in andere jaren het lezen vooral ontspanning bood, was het dit jaar vooral vaak een vlucht uit de realiteit. Even weg van moeilijke en verdrietige momenten.Het lezen blijkt ook dan een houvast te zijn die voelt als een warme jas en altijd beschikbaar is je de troost te bieden wanneer je daar behoefte aan hebt. En dat is heel waardevol.

Er is dit jaar veel moois aan boeken uitgekomen dat ik graag had gelezen maar tijdgebrek dwong me tot het maken van keuzes. En dat valt voor een boekverslaafde niet mee. Ik heb in 2018 vooral veel romans en non-fictie gelezen en wat een parels zaten daar tussen!


Aanraders volgens Patrice:

Een verre plek vlakbij van Hayley Long
- Maffiamoeders van Alex Perry
- Nooit meer bang van Gaby Rasters
- Zondagskind van Judith Visser
- Het eeuwige leven van Matt Haig
- Beste Obama van Jeanne Marie Laskas
- De laatste halte van Wendy Brokers
- Buiten blijft het zondag van Rita Vrancken


Op dit moment lees ik de non-fictie van Michelle Obama Mijn verhaal en de biografie van Tina Turner My Love Story en ook die horen bij mijn persoonlijke aanraders van 2018. 

Ik wens iedereen een liefdevol en vooral gezond 2019 toe met tijd voor mooie boeken.

Geen opmerkingen: