donderdag 10 januari 2019

‘Alle slechte meisjes’ - Chris Whitaker


 
Genre: Thriller
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN:
9789400510265
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 400
Uitgave: oktober 2018

Dank aan A.W. Bruna voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

In het stadje Grace verdwijnen na elkaar zeven meisjes. Volgens de sheriff zijn ze weggelopen, maar Raine weet zeker dat haar zusje Summer dit niet zou doen. Samen met twee jongens uit het dorp gaat ze op onderzoek uit, maar dit is niet zonder gevaar.

Ik werd niet meteen in het verhaal gezogen en dit kwam vooral door de vele personages die allemaal voorbijkomen. Hierdoor was het in het begin vooral onthouden wie ook al weer wie was. Ik kreeg een beetje het gevoel alsof Whitaker probeerde de schrijfstijl van Stephen King te evenaren. Vooral ook doordat het stadje waar het verhaal zich afspeelt ook wat duister en stoffig is, zoals ook in de vele boeken van King voorkomt. Persoonlijk vind ik dit erg jammer, want alle slechte meisjes was erg goed geweest als Whitaker ervoor had gekozen om iets minder personages te introduceren, waardoor het verhaal vlotter zou verlopen en je de personen beter leert kennen.

Toch ben ik niet geheel negatief over dit boek. Het verhaal zelf is erg goed bedacht en het duurde tot bijna het einde voordat ik doorhad hoe de vork precies in de steel zat. Als je eenmaal gewend bent aan de schrijfstijl en ongeveer weet wat de onderlinge band is tussen personages, dan leest het verhaal steeds vlotter en uiteindelijk was ik erg benieuwd wat er met de meisjes gebeurd was en misschien nog wel belangrijker of ze nog in leven zijn.

Dit boek krijgt van mij 3 sterren. Ik twijfel of ik snel nog een ander boek van deze schrijver zal lezen, maar dit komt vooral doordat in mijn ogen de auteur geen eigen stempel op het verhaal heeft gedrukt.

Claudia van Koolwijk – Recensent de Perfecte Buren

Geen opmerkingen: