woensdag 6 februari 2019

Boek van de maand 'Verpest' - Liesbeth van Kempen


© Kersten van Dalen - auteursfoto
We hebben er even op moeten wachten, maar onlangs verscheen de tweede thriller van Liesbeth van Kempen. Omdat wij erg nieuwsgierig zijn naar zowel het verhaal als de persoon achter het boek is Verpest ons Boek van de Maand in februari. Naast een heus leesfragment met winactie zorgt Silke voor een (h)eerlijke recensie en sluiten we naar goede gewoonte af met een leuk en tof interview dat Roelant - onze vliegende reporter - eerder met Liesbeth had.

Liesbeth van Kempen werd een dikke 50 jaar geleden geboren in Amersfoort. Zij is de auteur van de thrillers Gevaarlijk spel (2015) en Verpest (2019) allebei verschenen bij Uitgeverij De Fontein. Bovendien is zij medeoprichter van Moordwijven, een collectief van vijf Nederlandstalige thrillerauteurs met Marlen Beek-Visser (Meesterdeal en Stem!), Isa Maron (o.a. De Noordzeemoorden), Ingrid Oonincx (o.a. Pretty Boy, Medicijn en Botsing) en Anya Niewierra (Vrij Uitzicht en Het Dossier). De moordwijven onderscheiden zich op de Nederlandse boekenmarkt met hun  kwaliteitsthrillers. Samen organiseren ze workshops, lunches & presentaties.

Liesbeth van Kempen heeft met Verpest een thriller geschreven over de verstrekkende gevolgen van pesten. 
Waar gaat het boek over?

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.
Geen opmerkingen: