maandag 11 maart 2019

‘Thrillermagazine’

Genre: non fictie
Uitgever: Hebban.nl
ISBN: 978908284290
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 144
Uitgave 22 februari 2019

Dank aan Hebban.nl voor het beschikbaar gestelde recensie-exemplaar.

Ter gelegenheid van de vijfde editie van de populaire Nederlandse Thriller Tiendaagse op Hebban, stelt de Hebban Crew onder leiding van thrillerspecialisten Sander Verheijen en Soraya Vink een eenmalig magazine voor en door thrillerfans samen. (Hebban.nl)

Op de mat valt een mooi, handzaam uitziend magazine. Duister van kleur met rode accenten, duidelijk een kleurstelling die het thrillergenre goed ligt. Ontvangen is de eerste uitgave van het Hebban Thrillermagazine. Op de cover foto’s en op de achterkant een levensgrote advertentie van de Hebban-app. Als je het dan toch voor het zeggen hebt, een magazine moet ergens de financiën vandaan halen en dus ontkom je niet aan advertenties. Het grappige is dat het normaal gesproken in tijdschriften en magazines als een rode lap op een stier werkt, nu gaat het over boeken en weg is die ergernis…zegt veel over je interesses dan toch?

Een duidelijke inhoud geeft in een oogopslag weer wat je van deze uitgave kunt verwachten. Er is voor ieder wat wils. Interviews, leuk! Vooral als je de geïnterviewden ook zelf hebt mogen interviewen is dat extra leuk als blogger zijnde.
Behalve de geijkte onderwerpen als recensies en aanraders was de knipoog naar luisterboeken, series en verfilmingen leuk. Niets zo moeilijk als een goed boek bij booknerds goed in de smaak te laten vallen met een verfilming, maar als je dan begint over Mario Puzo’s The Godfather, tja…dan val je stil. Dé beste verfilming ooit wellicht? Maar ook Nederlands bekendste speurneus, Baantjer, passeert de revue. Deze kan rekenen op een grote schare, trouwe fans.
Opvallend is dus meteen de diversiteit die het magazine biedt!

Minder leuk was dat ik hier op de recensiestapel boeken had liggen die op dat moment nog gelezen moesten worden en de recensies daarvan al in het magazine stonden, die heb ik dus maar even geskipt. Daarom de agenda maar gevuld met dat wat nog gaat verschijnen. En daarmee leent het magazine zich ook meteen met een periodieke uitgave ;-) want dat aanbod verandert continu.
Opvallend mooi is de vormgeving, dat moet gezegd worden. Wat ook opviel was de meerdere keren dat werd aangehaald dat de thriller een beetje het ondergeschoven kindje in boekenland is. Is dat zo? Gezien het enorme aanbod spanningsboeken dat dagelijks de revue passeert moet ik zeggen dat ik dat persoonlijk niet zo ervaar. De korte verhalen van o.a. Loes den Hollander en Jeroen Windmeijer zijn klasse. Een verhaal schrijven in precies 1000 woorden, ga er maar aan staan!

Enthousiast dus? Ja, maar ik zou liegen als ik niet zou zeggen iets te missen. Mocht er nog een vervolg komen, en ik zie geen reden waarom niet, zou ik de redactie adviseren om het gros van de aandacht eens te schenken naar wat er op Nederlandstalig thrillergebied in het wild rondhuppelt en maar wat ál te graag ook dit podium zou willen gebruiken. We hebben in Nederland en België ongekend veel potentiele bestsellerauteurs die het grote publiek maar niet bereiken, eeuwig zonde. Een magazine als dit, een échte spanningszoeker, zou zich daar uitermate geschikt voor lenen, ik zeg doen!

Voor nu, en de recensies voor later bewarend, kan ik alleen maar positief zijn over dit initiatief. Eindelijk eens een mooi overzichtelijk magazine met voor iedere thrillerliefhebber wel iets lekkers te vinden. Voor een volgende keer, heel graag!, niet de kopstukken die we altijd al zien. Er is uiteraard niets mis mee en voor de eerste uitgave ook vanuit commercieel oogpunt heel slim maar een mens mag dromen toch?

4 mooie sterren, ga vooral door!
Patrice – De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: