woensdag 25 maart 2020

Blogtour 'Home, Rémi versie 3.0' - Lara ReimsGenre: Young Adult (15+)
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789463967174
Aantal pagina’s: 389
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: maart 2020

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar.

WAT DOE JE ALS JE DE KANS KRIJGT OPNIEUW TE BEGINNEN?

Het verhaal
Na de laatste gebeurtenissen heeft Rémi het moeilijk. Hij worstelt met de onverdraaglijke wetenschap dat er iets helemaal mis is gegaan en dat hij het moment om daar iets aan te doen aan zich voorbij heeft laten gaan. Hij voelt zich schuldig en maakt zich verwijten. De enige die hem gerust zou kunnen stellen is er niet meer. Ondertussen moet hij zich voorbereiden op zijn examen om over te gaan naar de volgende klas en een medoot te worden. Om de leerlingen te helpen de indrukwekkende hoeveelheid kennis in hun hoofd te krijgen, wordt iedere leerling bijgestaan door een op maat gemaakte kunstmatige intelligentie. Deze weet precies wat de sterke en zwakke punten van de leerling zijn en zal helpen met het zo goed mogelijk voor te bereiden van het examen.

Rémi vindt een iPad met daarop informatie over zijn eigen verleden. Hij vindt elke keer kleine stukjes informatie over zijn oude leven, het lijken wel aanwijzingen, die aanvoelen als puzzelstukjes. Wil iemand hem op deze manier een waarschuwing sturen of zit Zeger erachter? Dit beangstigt hem, maar Rémi besluit desondanks met behulp van zijn vrienden op onderzoek uit te gaan.

Conclusie
Ik heb erg uitgekeken naar dit derde deel en Lara Reims heeft wederom een spannend boek geschreven. Helaas is Home alweer het slot van een trilogie. Het verhaal is vooral in het begin intens qua emoties na de gebeurtenissen uit het tweede deel van de serie. Lara Reims weet uitstekend de gevoelens van Rémi neer te zetten, ik had een brok in mijn keel tijdens het lezen, ik had het erg met hem te doen. Ook in dit deel maakt Rémi een grote groei door, hij begint verbanden te leggen wat zijn verleden betreft en gaat inzien welke gevolgen deze zullen gaan hebben voor zijn verdere leven.

Sommige stukjes zijn geschreven vanuit een ander perspectief dan dat van Rémi. Je weet echter niet wie het is, dit maakt het verhaal lekker geheimzinnig en zet je aan het denken wie het zou kunnen zijn. Deze stukken vallen direct op omdat zij een schuingedrukt lettertype hebben.

De schrijfster gaat in dit deel dieper in op genetische manipulatie en wat dat kan betekenen voor de mensheid, vooral als het in verkeerde handen zou vallen. Bepaalde scènes waren zo geheimzinnig en daardoor meeslepend dat ik wel door móést lezen.

Lara Reims heeft met Home wederom een fantastisch en spannend boek geschreven. Ze heeft mij enorm verrast met dit boek en het zeer goede einde waarbij alles op zijn plaats valt in dit laatste deel. De drie delen van de serie vormen gezamenlijk een zeer goed verhaal. Ik ga Rémi, Emma en de andere personages missen! Ik geef Home- Rémi versie 3.0 graag 4,5 sterren.

Jeanine
Perfecte Buren

Lees HIER de recensie ‘Upgrade - Rémi versie 1.0’
Lees HIER de recensie ‘Black-out - Rémi versie 2.0’


Geen opmerkingen: