maandag 11 september 2017

Boekpresentatie 'Livestream' - Buddy TegenboschAfgelopen zondag was er een feestelijke boekpresentatie in het Eindhovense. 
Bij Van Piere, de mooiste boekhandel in de stad, vond de lancering plaats van Buddy Tegenbosch zijn derde Young Adult. Na 'Pokerface' en 'Oog om oog' zag nu 'Livestream' het daglicht. Voorafgaand aan de presentatie hadden wij van De Perfecte Buren een Meet&Greet met Buddy en onze winnares Annelien Kruithof. Naar aanleiding van een winactie was zij de gelukkige die met Buddy in gesprek mocht en haar vragen mocht stellen. Het was een gezellig koffiemomentje daar in het café bij Van Piere. Annelien wilde o.a. graag weten wat de grootste drijfveer was om Young Adult te schrijven en over zijn passie m.b.t. het geven van lezingen op middelbare scholen. Buddy is zo gepassioneerd en een vlotte prater dat de twee al snel in een gezellig gesprek verwikkeld raakten.

Om iets voor twee uur was het al druk in de winkel. Geen winkelpubliek maar vooral belangstellenden voor de boekpresentatie. In aanwezigheid van familie, vrienden en genodigden was het volle bak in de boekhandel. De beneden –en bovenverdieping stonden vol en het feest kon beginnen. Een groot scherm beloofde de trailer die Buddy in New York heeft gefilmd met regisseur Martijn van de Griendt (klik hier voor de trailer) 


Na de intro van Jan Verhagen nam Buddy het woord en verwelkomde iedereen en nodigde ons uit te toasten op ‘Livestream’.
Buddy begon met een dankwoord aan iedereen die zijn of haar steentje had bijgedragen aan de totstandkoming van dit derde boek. Ook las hij stukjes voor zodat we kennis hebben gemaakt met hoofdpersonage Rik.  

Nadat we de trailer mochten bewonderen was het tijd om Buddy te feliciteren en mocht hij beginnen aan een onwaarschijnlijk lange rij mensen met een hoge stapel te signeren boeken.

Intussen hebben wij gezellig gekletst met Jessie en Kirsten van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, dat was supergezellig! Dank aan deze geweldige dames voor het mogelijk maken van de winactie zodat ook Annelien met een gesigneerd exemplaar naar huis mocht. Terwijl Buddy zijn arm lam schreef waren de dames druk in de weer met het organiseren van een loterij én het verzorgen van heerlijke hapjes. Wat vooral opviel was de ongedwongen, gezellige sfeer. Buddy nam de tijd voor iedereen en genoot duidelijk van dit moment. 

Zo rond vier uur nam de drukte wat af en was het ook voor ons tijd om afscheid te nemen. Uiteraard moest Tess (de dertienjarige dochter van ondergetekende) snel nog even een snapchat met Buddy maken. Er was namelijk een snelle weddenschap dat het haar niet zou lukken hem zo gek te krijgen…..wel dus. 


We hebben een gezellige middag gehad daar in Eindhoven. Maar het allerleukste was toch wel om te zien hoe Buddy genoot van de grote opkomst en oprechte belangstelling van iedereen voor hem en zijn nieuwste boek. Dat is altijd fijn om te zien tijdens een boekpresentatie natuurlijk.


Wij van De Perfecte Buren wensen Buddy heel veel succes met alles rondom ‘Livestream’ en bedanken iedereen voor de mogelijkheid van de Meet&Greet en dat we aanwezig mochten zijn bij dit feestelijke moment.

Groetjes Patrice - Team De Perfecte Buren


Waar gaat 'Livestream' over? 


Hey. Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug. 
In New York. Met Kris. 
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished. 
Ik ging haar zoeken. 
Het werd een absurde zoektocht, een rollercoaster-ride van twintig uur door Manhattan, met een basejump, een drag queen, een camera, een ontvoering, een explosie, een kopstoot, een goksite, nog meer camera’s, en vooral… met Kris. 
Want het was Kris die me meesleurde in haar vrije val en ik heb het gevoel dat we de grond nog steeds niet geraakt hebben. En dat is great (en spectacular en insane en niet echt slim, maar… lees mijn verhaal, dan snap je wat ik bedoel).

Lees hier het interview dat we met Buddy hadden n.a.v. 'Oog om oog' dat in februari 2016 Boek van de Maand was. 
Lees hier de recensie van 'Oog om oog'.

Geen opmerkingen: