woensdag 13 december 2017

Leesclub 'Verzwegen' - José KruijerLeesclub 'Verzwegen' - José Kruijer

Feelgood

Met dank aan Uitgeverij NAU voor het beschikbaar stellen van deze recensie-exemplaren t.b.v. deze leesclub.

Lezen mee in deze leesclub:

Yvonne Kraaij, Petra Van der Berg, Sabine Martinez, Annelien Kruithof
(Marieke Konings-Postema heeft - vanaf hier - niets meer aangeleverd voor de leesclub. Zij wordt uitgesloten voor een eventuele volgende leesclub)


Wat is de kracht van het verhaal en wat is de meest opvallende factor/element?


Yvonne: De kracht van het verhaal vind ik dat werk niet je leven is maar je familie, je partner je kind en andere dierbaren. Opvallend vind ik dat zo’n pientere zakenvrouw als een blok valt voor zo’n gladjanus van een Guido.

Petra: Périne denkt dat alles moet wijken voor haar glossy Pearls, maar ze komt er achter dat er toch meer belangrijke zaken zijn in het leven: partner, familie en vrienden: mensen dus!

Sabine: De kracht vind ik toch wel dat je denkt dat je keihard bent, de liefde dit altijd kan kraken. Daar valt niet tegen te vechten. Life is full of surprises. In vele verschillende vormen.

Annelien: Dat Périne toch voor haar moeder en zus blijft zorgen ondanks diverse moeilijkheden met hen. Het meest opvallende vond ik dat ze geld als water leek te hebben en dat ze erg naïef was met Guido (zo'n geslaagde carrièrevrouw en dan zo makkelijk in de woorden van Guido tuinen)


Werkt de auteur naar de plot toe en hoe doet ze dat? Bouwt ze dit op of .........?


Yvonne: Het groeit zeker omdat je de personages steeds beter leert kennen en benieuwd bent welke geheimen er aan het licht komen. Het boek wordt goed afgesloten, omdat alle vragen die je gaandeweg hebt allemaal wel beantwoord worden.

Petra: Ja, het begint met een heftige proloog met een voor ons dan nog onbekende jonge moeder, waarna we kennis maken met Périne die breekt met haar vriend. Pearls wordt een succes, maar Périne komt er wel achter dat werk niet het enige belangrijke in het leven is. Gaandeweg lezen we ook wat er aan de proloog vooraf is gegaan en hoe het nu met die moeder en de dochter gaat.

Sabine: Het verhaal groeit zeker, omdat je de personages steeds beter leert kennen en benieuwd bent welke geheimen er aan het licht komen. Het boek wordt goed afgesloten, omdat alle vragen die je gaandeweg hebt allemaal wel beantwoord worden.

Annelien: Ja dat vind ik wel. Menno wordt in het begin al geïntroduceerd en blijft terugkomen in het verhaal. Gaandeweg ontdek je dat beide nog gevoelens hebben voor elkaar. Je wordt meegenomen in het opzetten van haar glossy Pearls en hoe dit vorm krijgt en succesvol wordt en ook de band met haar moeder en zus wordt goed bijgehouden. Het verhaal groeit wel.


Geen opmerkingen: