woensdag 31 januari 2018

Blogtour 'De komst van de Koning - De gave van de Selkie 3' - Mara Li
‘De komst van de Koning - De Gave van de Selkie 3’ – Mara Li

Genre: YA
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN:9789492585127
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 340
Uitgave: 31 januari 2018

Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het recensie-exemplaar.

Samenvatting van het verhaal
Terwijl Nimue op het eiland Avalon verblijft krijgt ze bezoek van een mythisch wezen dat de eerste Witte Profeet heeft grootgebracht. Deze witte wolvin wil dat Nimue zich houdt aan de afspraak die ze heeft gemaakt met de wezens uit de andere wereld betreffende de komst van een nieuwe profeet. Arthur is nog steeds in een coma, zijn geest bevindt zich in de andere wereld, de wereld waar de witte wolvin vandaan komt. Nimue besluit te vluchten van het eiland om uit de greep te komen van de wezens uit de andere wereld en probeert op die manier onder de belofte uit te komen, ze gaat op zoek naar Wolf en haar vrienden.

Als ze aan land komt, merkt ze dat er gedurende haar afwezigheid iets veranderd is in Centraal-Europa. Ze merkt het aan het gedrag van de mensen om zich heen in de havenstad. Het geeft haar een onrustig gevoel. Nimue komt erachter dat gedurende haar verblijf op het eiland de Zwarte Plaag zich wederom door Centraal-Europa heeft verspreid. Er zijn duizenden vluchtelingen en de steden hebben barricades opgeworpen om deze vluchtelingen tegen te houden in een poging om op die manier de Zwarte Plaag tegen te houden.
Nimue moet een manier zien te vinden om door de barricades heen te breken als ze Wolf wil bereiken. Het lukt haar en na een barre tocht komt ze terecht in haar geboortedorp Gwennec. Ook daar worden honderden vluchtelingen opgevangen. 

Nimue wordt ermee geconfronteerd dat het leven steeds grimmiger wordt en dat de Zwarte Plaag een steeds groter gevaar gaat vormen. Terwijl Nimue bezig is om haar wereld te beschermen tegen de duisternis, is Arthur in de geestenwereld bezig met de zoektocht naar de Visserskoning, om zo de geestenwereld, die langzamerhand in elkaar stort, te kunnen helpen.

Conclusie
Het verhaal heeft mij vanaf het allereerste deel gepakt. Maar vooral dit derde heeft grote indruk gemaakt. Het verhaal leest heerlijk. Het is wederom spannend, intrigerend en mysterieus. In dit derde deel ontmoet je, naast enkele nieuwe personages, vele andere uit de twee vorige delen. Je komt te weten hoe het hen is vergaan tijdens Nimue's verblijf op het eiland Avalon.

Mara Li heeft zich met dit deel weten te overtreffen. Het taalgebruik is prachtig, het verhaal leest bijna hypnotiserend. De personages zijn uitstekend neergezet, vooral Nimue met wie je meeleeft tijdens haar belevenissen.

De Twee Werelden zijn op een mooie manier weergegeven door de schrijfster. De verhaallijn van Arthur in de geestenwereld wordt op een bijzondere manier verteld. Mara Li heeft een intrigerende wijze de elementen uit de legende van Koning Arthur en de zoektocht naar de heilige Graal verweven in deze serie. Steeds meer elementen uit de bekende legende van Koning Arthur komen op een bijzondere manier naar voren in dit boek en vormen samen steeds meer een geheel met het verhaal van Arthur en Nimue. Als je bekend bent met de legende van Arthur besef je eigenlijk pas goed wat een bewonderingswaardig verhaal Mara Li met deze trilogie heeft neergezet. Alle belangrijke elementen zoals Avalon, Mordred, het zwaard Excalibur, Arthur, Nimue, Lancelot en nog veel meer komen terug in dit prachtige verhaal dat helaas ten einde komt met dit derde deel.

Het is een absoluut prachtige serie geworden "De Gave van de Selkie”, met dit derde deel "De komst van de koning" als een passend en waardig einde. Ik geef "De komst van de Koning" graag 5 welverdiende sterren.

Jeanine Feunekes-Both – recensent De Perfecte Buren

Lees HIER De gave van de Selkie deel 1 - 'Stem van de zee'
Lees HIER  De gave van de Selkie deel 2 - 'De roep van Avalon'

Geen opmerkingen: