woensdag 24 januari 2018

‘De ontmaskering’ – Tamara Haagmans, Lily Frank en Kate Paris

 
Genre: new adult
Uitgever: Tinteling Romance
ISBN: 9789492507068
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 332
Uitgave: november 2017

Met dank aan uitgeverij Tinteling Romance voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

In De Ontmaskering van Kate Paris stort het zorgvuldig opgebouwde leven van Maud in elkaar als ze haar partner Viktor betrapt terwijl hij vreemdgaat. Alles wat ze dacht te willen, ziet ze op dat moment verdwijnen. Voor één nacht verliest Maud zich in de armen van de prachtige Pimpernel. En dat verandert haar. Of is ze juist eindelijk zichzelf?
Pandora, leadzangeres van de band Dark Mist Rising, ontmoet in Foutief Verliefd van Lily Frank haar droomvrouw Dore. Bandlid Olaf is haar echter te snel af. Pandora zet alles op alles om Dore voor zich te winnen. Ze dreigt zich echter bijna te verliezen in haar eigen onzekerheid en mist daardoor alle signalen die eventmanager-in-opleiding Naomi haar kant uit stuurt.
Als Lisa in Dit is liefde van Tamara Haagmans per toeval een parachutesprong wint, staat ze niet echt te trappelen ook daadwerkelijk het vliegtuig in te stappen. Toch geeft ze zich uiteindelijk over aan haar instructrice, Jonne, met wie ze de sprong in meerdere opzichten durft te wagen.
De Ontmaskering bevat drie prachtige, grappige en sexy verhalen over en voor vrouwen die van vrouwen houden. In deze eerste verhalenbundel van Tinteling Fem staat de zoektocht naar echte liefde centraal.

‘De ontmaskering’ is het tweede boek van Tinteling Romance dat ik lees. De verwachtingen dat er veel liefde in de verhalen zou zitten en dat het makkelijk leest zijn waargemaakt. Ik vind het mooi dat de verhalen gaan over vrouwen die van vrouwen houden. Nooit eerder heb ik erover nagedacht dat het voor deze vrouwen fijn zou zijn om eens boeken te lezen waarin het gaat over verliefd worden op een vrouw in plaats van op een man. Ik vind het dan ook goed dat hier meer aandacht voor komt. Daarnaast zijn de verhalen heel mooi en sensueel beschreven. Er is ruimte voor mystiek, liefde, lust en details zonder dat het plat wordt.

In ‘De ontmaskering’ zijn drie verhalen gebundeld. Het verhaal ‘Foutief verliefd’ van Lily Frank had ik al gelezen in het boek ‘Liefde op Lowlands’. Wat ik van dat boek vooral erg leuk vond was dat het aparte verhalen zijn die samen één groot verhaal vormen. Zo ontstaat er genoeg ruimte om de diepte in te gaan en het grote verhaal goed uit te werken. Dat miste ik in ‘De ontmaskering’. De drie verhalen in dit boek staan op zichzelf. Hierdoor voelt het alsof er te weinig ruimte is voor de ontdekking van de hoofdpersonen dat zij op vrouwen vallen. Deze onderwerpen op zich vind ik heel mooi, juist omdat iemand die hier achter komt kan worstelen met haar gevoelens. Het is daarom zo zonde dat de verhalen kort en niet wat meer uitgewerkt zijn. De verhalen voelen nu enigszins kaal aan omdat de focus echt ligt op de liefde en lust, ik mis meer inhoud. 

Doordat de rest van de gebeurtenissen zo op de achtergrond gesteld wordt, gebeurt er te weinig om de verhalen ook inhoudelijk interessant te maken.
Omdat ik weet dat deze schrijvers wel heel fijne verhalen kunnen schrijven, hoop ik dat ze de volgende keer meer ruimte nemen om een verhaal op te bouwen om de liefde heen. Ik ben ervan overtuigd dat ik dan meer sterren uit kan delen dan de 2,5 ster die ik geef aan ‘De ontmaskering’.

Annelien Kruithof – recensent De Perfecte Buren
Geen opmerkingen: