donderdag 18 januari 2018

‘Zolang het duurt`- Abbi Glines


Genre: New Adult/Chicklit
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN:
9789045213255
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 288
Uitgave: december 2017

Dank aan Karakter Uitgeverij voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Derde deel uit de populaire Sea Breeze-serie!
Low heeft het hart van Cage gebroken nadat ze een relatie begon met Marcus in Alleen voor haar. Het leven van Cage begon langzaamaan van de rails te raken, eindigend in een arrestatie voor beschonken rijden. Om zijn baseballbeurs te kunnen behouden - het enige waar hij naast Low om geeft - moet Cage een zomerbaantje zien te vinden. Weg van Sea Breeze.
Op een boerderij, met een hoop koeien en zonder hete meisjes. Misschien is dat wat Cage nodig heeft om alles weer op orde te krijgen.
Maar de eigenaar van de boerderij blijkt een knappe maar chagrijnige dochter te hebben. Cage ziet een hoop geheimen en verdriet in haar ogen. Hij wil niets liever dan haar zowel mentaal als fysiek uitkleden in de schuur, maar is hij wel klaar voor de consequenties?


Het New Adult genre is een genre waar je van moet houden. Veel mensen zullen deze boeken zoetsappig en niet literair genoeg vinden, maar ik ben er dol op. Ik kan er echt van genieten om heerlijk op een luie zondag, languit op de bank met een kop thee weg te zwijmelen over die wel erg perfecte man die in 90% van de verhalen aanwezig is. Dit is dus ook weer het geval bij dit derde deel uit de Sea Breeze serie van Abbi Glines.

De personages van Abbi Glines zijn, lettend op uiterlijk, perfect. Misschien wel iets te perfect. Maar het doel van de boeken is in mijn ogen dan ook niet om een realistisch verhaal weer te geven, maar ter ontspanning. Het boek zelf is dan ook geen hoogstandje en een echte boodschap is niet aanwezig. Toch blijft het verhaal je boeien en voordat ik het doorhad was ik op de laatste pagina aanbeland.

Ondanks dat Abbi Glines al een hele reeks boeken had geschreven in de Rosemary Beach serie en dit dus alweer deel 3 is uit de Sea Breeze serie, valt ze niet in herhaling. In grote lijnen is het verhaal natuurlijk altijd hetzelfde, een knappe charmante man en een mooie vrouw die een relatie krijgen, maar toch zit er iedere keer weer een eigen draai aan het boek.

Zo draait dit boek grotendeels om het verlies van een verloofde en het verdriet wat daarbij komt kijken. Dit onderwerp loopt als een rode draad door het boek heen en zorgt ervoor dat het boek niet enkel uit liefdesscènes bestaat. Beide hoofdpersonages krijgen vervolgens te maken met gevoelens voor iemand anders dan met wie ze oud wilden worden. Dit zorgt af en toe voor ongemakkelijke situaties, die Abbi Glines erg beeldend kan beschrijven.
Het mag dan wel het derde deel uit een serie zijn, het boek is ook zeer geschikt om apart te lezen. Er komen wel wat personages uit de vorige boeken in voor, maar het is niet zo dat je cruciale informatie mist die alleen duidelijk is wanneer je deel 1 en 2 hebt gelezen. Wel is het natuurlijk leuker om bij het eerste deel te beginnen omdat je dan een soort van band creëert met de personages en ze steeds beter leert kennen.

Ondanks dat er niks aan te merken is op het boek en het gewoon lekker wegleest, is het geen hoogstandje qua literatuur. Bovendien is het geheel best voorspelbaar. Toch krijgt dit boek van mij 3 sterren. Ik ben ondertussen verliefd geworden op de schrijfstijl van Abbi Glines en kijk iedere keer weer reikhalzend uit naar een nieuw boek van haar hand. Voor mij zijn het de perfecte boeken om te lezen in een drukke periode en wellicht zal dit voor meer lezers gelden.

Claudia van Koolwijk – recensent De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: